Έρχεται νέος καύσωνας από την Τετάρτη: «Ίσως να είναι πιο ισχυρός» (vid)

Metrosport Team14 Ιουλίου 2023

Ένα νέο κύμα καύσωνα αναμένεται στην Ελλάδα από την προσεχή Τετάρτη (19/7) και ίσως να είναι ακόμα πιο ισχυρό σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ο καύσωνας «Κλέων», που την Παρασκευή (14/7) ανέβασε το θερμόμετρο στους 44 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναμένεται να υποχωρήσει το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη (16-18/7).

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, 87 σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν σήμερα θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση αφού αναμένεται νέος καύσωνας και ίσως πιο ισχυρός.

«Μετά το "παράθυρο" Κυριακής-Τρίτης που θα δροσίσει λίγο, 39-40 η θερμοκρασία. Από την Ττεάρτη έχουμε μια νέα θερμή εισβολή η οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα έχει μεγάλη διάρκεια. Θεωρώ ότι θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, θα περάσει το Σαββατοκύριακο και θα μπούμε και στην επόμενη εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες της τάξης των 43 βαθμών και πάνω. Φαίνεται ότι αυτός ο καύσωνας θα είναι πιο επιθετικός σε σχέση με αυτόν που ζήσαμε τώρα...», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μετεωρολόγος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.