ΕΠΣΜ: Οι όμιλοι της Γ’ κατηγορίας και ο τρόπος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος

Χρήστος Λιάπης25 Σεπτεμβρίου 2024


Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας συγκροτήθηκαν οι όμιλοι της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2024 – 2025 όπου συμμετέχουν 46 ομάδες ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΟ Θράκης, 2. Αναγέννηση Χαλκηδόνας, 3. Ανθόκηποι Ζ. Ζάχου, 4. ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, 5. Διγενής Μονολόφου, 6. Μακεδόνας Ευόσμου, 7. Νίκη Νεοχωρούδας, 8. Ολυμπος Δενδροποτάμου, 9. Σταυραετός Ευξεινούπολης

2ος όμιλος: Νικόπολη Β, 2. ΑΣ Νεάπολης Β, 3. ΑΟΝ Ευκαρπίας, 4. Αίας Ευόσμου Β, 5. Εσπερος Τερψηθέας, 6. Ηρακλής Αμπελοκήπων Β, 7. Μαραθώνας Β, 8. Νίκη Ευκαρπίας Β, 9. Φοίνικας Πολίχνης Β.

3ος όμιλος: ΑΕΝ Αστραπή, ΑΣ Ελλιώνων Μερσυφωνος, 3. Γ. Κούδας, 4. Δόξα Μαλακοπής, 5. Κυψέλη Νεάπολης, 6. Μακεδόνες, 7. Πόρτο Σαλόνικο, 8. Πυρσός Θεσσαλονίκης, 9. Χαρίλαος Επαμεινώνδας.

4ος όμιλος: ΑΕ Μαρτίου, 2. Αγγελοι Φοίνικα, 3. Αετοί Θεσσαλονίκης, 4. Αριστοτέλης, 5. Ατρόμητος Αγ. Παρασκευής, 6. Ηφαιστος Θέρμης, 7. Θρίαμβος Ταγαράδων, 8. Κεραυνός Μονοπηγάδου, 9. Ποσειδώνας Μηχανιώνας Β

5ος όμιλος: ΑΣ Προφήτη, 2. Απόλλων Ζαγκλιβερίου, 3. Αρης Καβαλαρίου, 4. Δάφνη Ευαγγελισμού, 5. Δόξα Γερακαρούς, 6. Ελλήσποντος Μαδύτου, 7. Νέστωρ Οσσας, 8. ΠΑΣ Λευκοχωρίου, 9. Παναθηναικός Βρασνών, 10. Ομάδα Α (Μ. Αλέξανδρος Δήμου Βόλβης)

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Μετέχουν 46 ομάδες. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση σ’ όλους τους ομίλους (1ος, 2ος, 3ος 4ος και 5ος), ανέρχονται απ’ ευθείας στην ανώτερη κατηγορία. Αν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η, την 3η, την 4η και την 5η θέση θα αγωνιστούν στα play offs για την ανάδειξη της δευτεραθλήτριας ομάδας στον όμιλό τους.

Οι παραπάνω ομάδες θα συγκροτήσουν ένα νέο όμιλο των τεσσάρων ομάδων, οι οποίες θ’ αγωνιστούν μεταξύ τους σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα των τριών (3) αγωνιστικών και με bonus βαθμών. Οι βαθμοί που θα συγκεντρώσουν μετά την ολοκλήρωση των δεκαοκτώ (18) αγωνιστικών θα μεταφερθούν, εφόσον προηγουμένως διαιρεθούν με το συντελεστή 2.

Η ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση θα δώσει όλους τους αγώνες στην έδρα της και θα έχει τον κλειδάριθμο Νο 1, η ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα δώσει δύο αγώνες στην έδρα της και θα έχει τον κλειδάριθμο Νο 2, η ομάδα που θα καταλάβει την τέταρτη θέση θα δώσει έναν αγώνα στην έδρα της και θα έχει τον κλειδάριθμο Νο 3 και η ομάδα που θα καταλάβει την πέμπτη θέση δεν θα δώσει κανέναν αγώνα στην έδρα της και θα έχει τον κλειδάριθμο Νο 4.

Η σειρά των αγώνων θα διεξαχθούν με τον παρακάτω κλειδάριθμο:

1η αγωνιστική: 1 Χ 4, 2 Χ 3. 2η αγωνιστική: 1 Χ 3, 2 Χ 4 και 3η αγωνιστική: 1 Χ 2, 3 Χ 4.

Μετά την ολοκλήρωση των play offs, αν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 20 παρ. 5 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων για το μίνι πρωτάθλημα του ενός γύρου (διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων των play offs).

Σε περίπτωση που χρειαστεί να διεξαχθεί αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο, τότε αυτό θα επιλεγεί σύμφωνα με την απόλυτη κρίση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων.

Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση, μετά την ολοκλήρωση των τριών αγωνιστικών, θα αναδειχθεί δευτεραθλήτρια του ομίλου της και θα προβιβαστεί στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν επιθυμεί να προβιβαστεί θα αντικατασταθεί από την επόμενη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα του μίνι πρωταθλήματος του ομίλου της.

Έτσι, στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2025 - 2026 θα προβιβαστούν συνολικά δέκα (10) ομάδες, πέντε (5) απ’ ευθείας και πέντε (5) ομάδες μέσω play offs, δύο (2) από κάθε όμιλο.

Β. Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι ομάδες θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο 12 - 13 Οκτωβρίου 2024.

Γ. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Για την αγωνιστική περίοδο 2025 – 2026 δικαίωμα συμμετοχής ανά κατηγορία έχουν όσα σωματεία ανήκουν σ’ αυτές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.