ΕΠΣΜ: Νέα της εβδομάδας 4 Αυγούστου-10 Αυγούστου

Χρήστος Λιάπης12 Αυγούστου 2024

Νέοι προπονητές προέκυψαν την εβδομάδα που διανύσαμε, αλλά και οι πίνακες των διαιτητών.

Συνεχίζει στο προπονητικό πόστο της ΠΑΕ Τερψιθέας Ευαγγελίστριας ο Αντώνης Κρινίτσας, στον Μ Αλεξ. Π Βρυσών ανέλαβε ο Στράτος Σαφλέκος, στον Εθνικό Αστέρα Νεάπολης Συκεών ο Κώστας Κούκρας, στον Ηρακλή Αμπελοκήπων ο Γιώργος Παρασίδης με πρόεδρο τον Τριαντάφυλλο Πουρσανίδη και στον Αρη Καβαλαρίου που επιστρέφει στα ανδρικά Πρωταθλήματα προπονητής ανέλαβε ο Ι. Αμανατίδης. Ενας εκ των προπονητών στον Αξιό Ανατολικού θα είναι ο Γιώργος Ρακαβίνας

Μ Αλεξ. Καλοχωρίου: Νέος πρόεδρος Παν. Ζαφειρούδης και προπονητής συνεχίζει ο Βαγγέλης Θωμαίδης. Πρόεδρος στον Κεραυνό Κολχικού στη μεταβατική διοίκηση μέχρι τις εκλογές είναι ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης. Στη Γ’ κατηγορία θα παίξει η Αναγέννηση Χαλκηδόνας

Αργοναύτης Καλαμαριάς: Νέος πρόεδρος ο Θοδ. Μπούφος, υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος ο Μιχάλης Ζωγράφος. Δημιουργείται ο Πανιώνιος δυτικής Θεσσαλονίκης σε επίπεδο ακαδημιών σε συνεργασία με τη Νέα Πολιτεία.

Στην πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας θα παίξουν την 1η Σεπτεμβρίου κυπελλούχοι ΕΠΣ

Στην ΕΠΣ Μακεδονίας θα λειτουργήσει η 2η φάση της σχολής προπονητών κατηγορίας UEFA Β, από 23 έως 29/09/2024.


Διαιτητές

Μόνο ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι στους πίνακες διαιτητών 1ης κατηγορίας από τη Θεσσαλονίκη καθώς δεν είναι πλέον ο Στάθης Γκορτζίλας ενώ από τους βοηθούς 1ης κατηγορίας αφαιρέθηκε ο Κώστας Νικολαΐδης. Στους διαιτητές 2ης κατηγορίας προστέθηκαν οι Καπρέτσος και Τικόζογλου και στους βοηθούς 2ης κατηγορίας ανέβηκαν οι Φακανάς και Αγγελόπουλος. Στους παρατηρητές ο Γιώργος Λιαχούδης από την πρώτη κατηγορία έπεσε στη δεύτερη ενώ ανέβηκε στη δεύτερη ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Αλλαγή στον ΚΑΠ

Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου φεπιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με αφαίρεση (-3) βαθμών από το πρωτάθλημα που αγωνίζεται και επίσης με αφαίρεση (-3) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί, με απώλεια του αγώνα με τέρματα (-3) και με χρηματική ποινή (δεν υπάρχει στην ΕΠΣΜ χρηματική ποινή).

Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από τρεις (3) αγώνες της ίδιας διοργάνωσης, αποβάλλεται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της διοργανώτριας και υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Στην επόμενη αγωνιστική περίοδο ξεκινά το πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία -6 βαθμών.

Σωματείο που για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί ούτε κατέρχεται να αγωνιστεί καθόλου την ίδια αγωνιστική περίοδο υποβιβάζεται και έχει την δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Π.χ. στην ΕΠΣΜ Ελευθεριακός και Ιάσων Αυγής που δεν δήλωσαν συμμετοχή στην Α1, την επόμενη περίοδο εφόσον το κάνουν θα παίξουν στην Α’

Αποτελέσματα σε φιλικά: Παύλος Μελάς- Ακρίτες Συκεών 2-1, ΑΕ Ευόσμου- ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου 6-0, Κεραυνός Ωραιοκάστρου – Κιλκισιακός 2-6, Δόξα Ασσήρου-Ηρακλής Θερμαΐκού 3-0, Ορφέας Σουρωτής-Αρης (Κ17) 1-2.

Γ’ Εθνική

Με 71 ομάδες θα γίνει η νέα Γ’ Εθνική.

Στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μέσα στον Αύγουστο θα βγει η νέα προκήρυξη για τη Γ’ Εθνική. Ένα από τα σκεπτικά (και ότι άλλο συζητηθεί) είναι να οδηγηθούμε τη μεθεπόμενη περίοδο σε οχτώ ομίλους στη Γ’ Εθνική ένας εκ των οποίων θα είναι μόνο με ομάδες της Κρήτης. Σε αυτή την περίπτωση μόνο για την περίοδο 2024-2025 θα καταργηθούν τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ αλλά και θα υποβιβαστούν λιγότερες ομάδες. Αναμένεται τι θα ισχύσει.

Αρθρο 4 του ΚΑΠ για αναπλήρωση ομάδων

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας γίνεται πάντοτε με τον προκαθοριζόμενο εκάστοτε στην προκήρυξή του αριθμό ομίλων και ομάδων.

Οι προβιβαζόμενες ετησίως ομάδες προέρχονται από το ειδικό πρωτάθλημα κατάταξης στο οποίο συμμετέχουν όλες οι πρωταθλήτριες των ΕΠΣ (53) ομάδες και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες oμάδες των ιδρυτριών [9] Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες. Σε περίπτωση που μία από τις ανωτέρω ομάδες δικαιούμενη να αγωνιστεί στο ειδικό πρωτάθλημα κατάταξης για την άνοδο στην Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίστανται από την επόμενη δικαιούχο ομάδα του Α' τοπικού πρωταθλήματος της ιδίας (με την ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή) ΕΠΣ. Η αντικατάσταση αυτή μπορεί να γίνει μέχρι δύο ομάδες της ιδίας ΕΠΣ, από την δευτεραθλήτρια και τριταθλήτρια του Α' τοπικού. Αν μετά την εξάντληση των ανωτέρω δυνατοτήτων, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το ειδικό πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες.

Ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ'

Ομάδα, η οποία συμμετέχει στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο από την Α' κατηγορία των ΕΠΣ στη Γ' Εθνική, προβιβαστεί, σε περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ' Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα αντικατασταθεί από την επομένη ομάδα της βαθμολογίας του ομίλου του ειδικού πρωταθλήματος που συμμετείχε. Επίσης, ομάδα που δικαιούται να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή θα αντικατασταθεί από την επόμενη ομάδα της βαθμολογίας του ειδικού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.