ΕΠΣΜ: Αντίστροφη μέτρηση για τα Πρωταθλήματα

Metrosport Team30 Αυγούστου 2023

Αντίστροφη μέτρηση για τα Πρωταθλήματα καθώς έγινε  η κλήρωση σε Α1, Α και Β κατηγορία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ενώ στη Γ θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Επίσης, έγινε παρουσίαση του ηλεκτρονικού Φύλλου Αγώνα που θα ισχύσει στην Α1 και δόθηκαν οι κωδικοί στις ομάδες, όπως και της ηλεκτρονικής εφαρμογής application που υπάρχει στο site της Ενωσης και τα οφέλη των σωματείων της ΕΠΣΜ.

Γιουρούκαλης: «Ιδιαίτερα τα φετινά Πρωταθλήματα»

Ο γραμματέας της ΕΠΣΜ Παναγιώτης Γιουρούκαλης που παρουσίασε την εκδήλωση επισήμανε: «Ευχαριστούμε τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα για την παραχώρηση της αίθουσας. Τα φετινά πρωταθλήματα είναι ιδιαίτερα καθώς μπαίνουμε στο 2024 όπου συμπληρώνονται 100 χρόνια ζωής, δράσης και προσφοράς της ΕΠΣ Μακεδονίας στον νομό μας».

Ζέρβας: «Σημαντική προσφορά της ΕΠΣΜ στον αθλητισμό»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε στην κλήρωση των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ: «Χαίρομαι που βρίσκεστε στο Δημαρχείο. Σε ένα χρόνο συμπληρώνονται 100 χρόνια στην ΕΠΣΜ, με τόσο σημαντική προσφορά στον αθλητισμό. Το πρώτο μου σχολείο ήταν και για μένα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό», ενώ για τη βία στο ποδόσφαιρο, είπε: «Ζούμε άσχημες στιγμές που κανένας από εμάς δεν θέλει. Στεναχωριέμαι γι’ αυτό. Να βοηθήσουμε όλοι μας να απομακρυνθούν αυτές οι εικόνες. Να έχουμε όμορφες στιγμές και επιτυχίες». Τέλος, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις είπε: «Είμαστε πίσω στις υποδομές. Μια προγραμματική σύμβαση για τα γήπεδα στην περιοχή της Νέας Ελβετίας. Υπάρχει πρόβλημα στην πόλη με τις εγκαταστάσεις»

Δημητριάδης: «Αναβάθμιση της Α1»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης στην πρώτη του τοποθέτηση για τα νέα πρωταθλήματα αλλά και την συμπλήρωση των 100 χρόνων της Ενωσης, επισήμανε: «Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε μία όμορφη χρονιά. Προσπαθήσαμε και αποφασίσαμε με το νέο Δ.Σ. να αναβαθμίσουμε το πρωτάθλημα της Α1. Το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα θα υπάρχει φέτος στην Α1. Όπως επίσης η επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος. Ευχάριστο είναι ότι φέτος θα έχουμε 25-26 καινούργιες ομάδες στην Ενωσή μας. Είναι ένα επιστέγασμα δουλειάς χρόνων καθώς πολλά σωματεία απείχαν από τα πρωταθλήματα είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για άλλα προβλήματα. Εχουν δει ότι πλέον είναι ανταγωνιστικά τα πρωταθλήματα. Οι όμιλοι έγιναν με γεωγραφικά κριτήρια και πλέον μπαίνουμε στην κανονικότητα μετά τον κορωνοϊό. Εχει αλλάξει και το πλήρωμα των παραγόντων. Νέα παιδιά μπαίνουν στον χώρο. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το χόμπι μας, είναι οι ώρες που περνάμε όμορφα. Ο στόχος είναι η Α1 να αποτελείται από ένα όμιλο. Ενας αριθμός με 28-32 παιχνίδια την χρονιά είναι ικανοποιητικός. Η νέα χρονιά είναι ορόσημο για την Ενωση καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια ζωής».

Η τοποθέτηση του Σίσκου για την Α1

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, Δημήτρης Σίσκος για την Α1 είπε: «Η Α1 θα διεξαχθεί φέτος με 20 ομάδες, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Δύο ομάδες μετά τα πλέι οφ θα παίξουν στα μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική και έξι ομάδες από τα πλέι άουτ θα υποβιβαστούν». Ο Κώστας Παζαρλόγλου για την Α’ κατηγορία είπε: «45 ομάδες συμμετέχουν στην φετινή Α’. Θα ανεβούν οι πρωταθλητές. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων της Α1 είναι λιγότερος από 16 ομάδες τότε θα ανεβεί και ο καλύτερος δεύτερος σύμφωνα με τα κριτήρια της Ουέφα. Τρεις ομάδες από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν στην Β’»

Δικαίωμα ανόδου

Δικαίωμα ανόδου έχουν οι ερασιτεχνικές ομάδες του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα Καλαμαριάς γιατί συμμετέχουν για τρίτη χρονιά στα Πρωταθλήματα. Αντίθετα δεν έχουν δικαίωμα ανόδου Μακεδονικός και Καμπανιακός. Από την άλλη όλες οι παραπάνω ομάδες θα υποβιβαστούν ή θα παίξουν στα πλέι άουτ, αν είναι στις θέσεις που προβλέπει η προκήρυξη. Για τη Γ’ κατηγορία θα υπάρξει νεότερη απόφαση.

Θέσεις ανόδου-υποβιβασμού

Στην Α1 η βαθμολογία της κανονικής περιόδου θα διαιρεθεί δια του δύο και από τα πλέι άουτ της Α1 θα υποβιβαστούν έξι ομάδες. Από τα πλέι οφ οι δύο πρώτοι θα παίξουν στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Α’ κατηγορία: Θα ανεβούν απευθείας οι πρωταθλητές των ομίλων. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων της Α1 είναι λιγότερος από 16 ομάδες τότε θα ανεβεί και ο καλύτερος δεύτερος σύμφωνα με τα κριτήρια της Ουέφα. Από την Α’ υποβιβάζονται τρεις ομάδες από κάθε όμιλο (μια απευθείας και δύο μέσω των πλέι άουτ). Β’ κατηγορία: Ανεβαίνουν δύο ομάδες απευθείας από κάθε όμιλο. Από τη Β θα πέσουν δύο ομάδες από κάθε όμιλο (μια απευθείας και μια μέσω των πλέι άουτ).

Βραβεύσεις των πρώτων σκόρερ των Πρωταθλημάτων

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι πρώτοι σκόρερ σ’ όλες τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα από την Α1 ο Νίκος Πανιτσίδης που αγωνιζόταν στην Αναγέννηση Επανομής (18 γκολ), από την Α’ κατηγορία ο Δημήτρης Τάχατος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο (24 γκολ στο πρωτάθλημα και 6 γκολ στο κύπελλο), από τη Β’ κατηγορία ο Λεωνίδας Μουστάκας που αγωνιζόταν στην ομάδα «Σκίουροι» (31 γκολ στο Πρωτάθλημα και 6 γκολ στο κύπελλο) και από τη Γ’ κατηγορία ο Ελευθεριάδης Ελευθέριος – Νίκος που ήταν μέλος των Πρωταθλητών Πεύκων (23 γκολ).

* Ο Πανιτσίδης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και την διάκριση πήρε ο Στέλιος Βλάχος. Ο Τάχατος τιμήθηκε από τον Κ. Ζέρβα, ο Μουστάκας από τους Ζειμπέκη-Μητράκα και ο Ελευθεριάδης από τον Κ. Βασιλόπουλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.