Εποχή Θόρστεν Φινκ στην Γκενκ

Γιώργος Μάντζιος10 Ιουλίου 2024

Η Ράσινγκ Κλουμπ Γκενκ όπως είναι το πλήρες όνομα της, μετράει μόλις 36 χρόνια ζωής, αφού παλαιότερα υπήρχε ως Βίντερσλαγκ. Πάντως μέσα σε αυτά τα σχετικά λίγα χρόνια ζωής, μετράει ήδη 4 κατακτήσεις πρωταθλημάτων, με τελευταία αυτή το 2019, 5 κατακτήσεις κυπέλλων με τελευταία αυτή το 2021 και 2 σούπερ Καπ με τελευταία αυτή του 2019. 

Μετράει επίσης 98 παιχνίδια στην Ευρώπη, 10 στο κύπελλο Ιντερτότο, 6 στο κύπελλο Κυπελλούχων, 60 στο κύπελλο UEFA / Europa League και 22 στο Champions League. Την σεζόν 2016-17 μάλιστα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League. Πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση και θα παίξει στα προκριματικά του Conference League.

Η νέα σεζόν ξεκινά επίσημα για αυτήν στις 28 Ιουλίου, υποδεχόμενη την Σταντάρ Λιέγης στην πρεμιέρα του βελγικού πρωταθλήματος. Στον πάγκο της είχαμε αλλαγή, ο κόουτς Βράνκεν αποχώρησε μετά από 2 χρόνια, ο υπηρεσιακός Ολιβιέρι δεν κάθισε ούτε ένα μήνα και από τις 5 Ιουνίου ανακοινώθηκε η συνεργασία με τον Γερμανό Θόρστεν Φινκ, που πέρυσι ήταν στον πάγκο της Σιντ Τρούιντεν. Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας είναι 121 εκατομμύρια ευρώ, κατά 40 περίπου μεγαλύτερη από αυτή του ΠΑΟΚ

Ο παίκτης με την μεγαλύτερη αξία είναι ο επιτελικός Ελ Κανούς (30 εκατομμύρια ευρώ) και ακολουθούν ο αρχηγός και μέσος Χέινεν (αναρρώνει από έναν τραυματισμό στο γόνατο) με 10 εκατομμύρια ευρώ και ο Ισραηλινός αμυντικός χαφ Γκαλάρτσα με 7 εκατομμύρια ευρώ. Στο ρόστερ της και το παιδί – θαύμα όπως το χαρακτηρίζουν, με ελληνικές ρίζες Κωνσταντίνος Καρέτσας που τον ερχόμενο Νοέμβρη θα κλείσει τα 17 του χρόνια και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα (ως δεκάρι) του συλλόγου. 

Αποχώρησαν ο βασικός εξτρέμ Τρεζόρ για την Μπέρνλι (18 εκατομμύρια ευρώ), ο βασικός γκολκίπερ Βάντερβουρντ για την Λειψία (10 εκατομμύρια ευρώ), ο μέσος Κάστρο για την Έλτσε (3 εκατομμύρια ευρώ) και ο πλάγιος μπακ Κάρστενσεν για την Κολωνία (1,5 εκατομμύρια ευρώ). Αντίθετα απέκτησε από την Σιντ Τρούιντεν (προφανώς γιατί τους είχε εκεί ο κόουτς Φινκ), τον στόπερ Σμετς και τον εξτρέμ Στόκερς. Επίσης αποκτήθηκε και ο Κολομβιανός στόπερ Παλάσιος από την Ντεπορτίβο Κάλι. Στα μέχρι τώρα φιλικά της παιχνίδια, κέρδισε 4-1 την ερασιτεχνική Χέιντς και έφερε ισοπαλία με σκορ 3-3 απέναντι στην Σαρλερουά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.