Αγώνας επιβίωσης για τον ΠΑΟΚ ώστε να παραμείνει διεκδικητής του τίτλου

Metrosport Team13 Φεβρουαρίου 2023

Αποστολή στην Τρίπολη: Γιώργος Ζαϊρης

Ρεπορτάζ: K. Πετρωτός – Γ. Καστάνης

Ένα πολύ δύσκολο απόγευμα περιμένει τον Δικέφαλο, στην παγωμένη Τρίπολη, με αντίπαλο τον σκληροτράχηλο και πάντα αξιόμαχο Αστέρα. Στις 18:00 (σε ζωντανή μετάδοση από το Metropolis 95,5) ο Δικέφαλος θα αγωνιστεί σε ένα ματς, επιβίωσης, παρά τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι, στο οποίο, εφόσον ο ΠΑΟΚ κατορθώσει και κερδίσει, θα πετύχει μία νίκη καθοριστική, η οποία θα τον βοηθήσει να παραμείνει με πολλές πιθανότητες στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Εάν ηττηθεί ή χάσει βαθμούς σε ενδεχόμενο ισόπαλο αποτέλεσμα, τότε θα κάνει την προσπάθειά του, πιο δύσκολη.

Είναι ένας ματς επιβίωσης, γιατί ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας τέθηκε εκτός, λόγω ίωσης, ενώ απόντες είναι τουλάχιστον ακόμη επτά παίκτες. Όλοι τους, όταν ήταν υγιείς ή διαθέσιμοι, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μία θέση στο βασικό σχήμα. Θυμίζουμε ότι εκτός από τον Κοτάρσκι που ταλαιπωρείται από ίωση, όπως ανέφερε η ΠΑΕ στην επίσημη ενημέρωση για την τελευταία προπόνηση, απόντες είναι λόγω τραυματισμών ή ενοχλήσεων οι Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Κούρτιτς, Καντουρί, Μουργκ, Κουαλιάτα. Σε κάθε περίπτωση, από χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 20:00 τα μέλη της αποστολής (αποτελείται συνολικά από 21 παίκτες και σε αυτούς συμμετέχουν τρεις γκολκίπερ) κατέλυσαν σε πολυτελές χειμερινό θέρετρο, στην ορεινή Αρκαδία και προετοιμάζονται για το σημερινό πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ έχει 43 βαθμούς στο ενεργητικό του, μετά από 21 ματς στο Πρωτάθλημα, ενώ o Αστέρας έχει κερδίσει 22 βαθμούς σε 21 παιχνίδια. Πρακτικά δεν κινδυνεύει, ενώ έχει μείνει πολύ πίσω στην προσπάθεια που έκανε γενικά, για να διεκδικήσει μία θέση στην αρχική εξάδα του πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Αστέρας, διαθέτει μία ομάδα, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει την ζημιά, εάν φυσικά δεν προσεχθεί.

Στο σημερινό παιχνίδι και οι καιρικές συνθήκες, δεν αναμένεται να είναι ιδανικές. Θα έχει κρύο, ενδεχομένως και χιονόνερο κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά συνέπεια, η προσπάθεια των παικτών, θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.