Επίθεση στο Ζόλινγκεν: Παραδόθηκε ο δράστης

Metrosport Team25 Αυγούστου 2024

Στις γερμανικές αρχές παραδόθηκε ο 26χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης στο Ζόλινγκεν.

Ο 26χρονος Σύρος Ίσα Αλ Χ. παραδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία, δηλώνοντας πως είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε.

«Είμαι αυτός που ψάχνετε», φέρεται –σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Bild– να δήλωσε ο 26χρονος, ο οποίος φορούσε βρώμικα ρούχα, λερωμένα με αίμα.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Χέρμπερτ Ρόιλ, επιβεβαίωσε τα μεσάνυχτα στο ARD ότι ο δράστης του μακελειού τελικά συνελήφθη.

Ποιος ήταν ο δράστης

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το οποίο επικαλείται πηγές ασφαλείας που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ο 26χρονος Ίσα αλ Χ. γεννήθηκε στη συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Σορ και έφτασε τη Γερμανία στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022. 

Ζήτησε άσυλο στο Μπίλεφελντ και ένα χρόνο αργότερα έλαβε τη λεγόμενη επικουρική προστασία, την οποία συχνά λαμβάνουν οι πρόσφυγες από τη χώρα που μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο. 

Είναι σουνίτης μουσουλμάνος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, δεν ήταν προηγουμένως γνωστός στις αρχές ασφαλείας ως ισλαμιστής εξτρεμιστής.

Ο άνδρας φαίνεται ότι μαχαίρωσε τυχαία παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού στην πόλη Σόλινγκεν.

Στη συνέχεια διέφυγε μέσα στην αναταραχή και στον αρχικό πανικό που επικράτησε και οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν. 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.