Επιτέλους: ΠΑΟΚτσήδικα παιδικά εισιτήρια!

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Στο προηγούμενο άρθρο μας είχαμε ασχοληθεί με τη μη διάθεση παιδικών εισιτηρίων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είχαμε γίνει δέκτες παραπόνων εκατοντάδων φιλάθλων οι οποίοι για να έρθουν με τα παιδιά τους στην Τούμπα έπρεπε να δαπανήσουν χρηματικά ποσά τα οποία στη δύσμοιρη οικονομική εποχή που διανύουμε είναι πάνω από τις δυνατότητές τους.

Η δυσκολία μετατρεπόταν σε ανυπέρβλητη όταν στη δαπάνη των εισιτηρίων έπρεπε να προστεθεί και το έξοδο που υφίσταται ένας φίλαθλος από την επαρχία για να πάει στο γήπεδο και να επιστρέψει στην κατοικία του. Την πιο έντονη εντύπωση μας την άφησε ένας φίλαθλος από τη Δράμα ο οποίος ερχόταν με τα δυο του παιδιά και στο φετινό πρωτάθλημα χρειαζόταν 150 ευρώ για να καλύψει εισιτήρια και βενζίνες. 

Ποσό μη αντιμετωπίσιμο για μισθοδοτούμενους οικογενειάρχες. Αποστείλαμε μέσω του άρθρου μας στους υπευθύνους του Δικεφάλου, την αναγκαιότητα για την άμεση επίλυση του ζητήματος. Είναι γνωστό ότι οι μισοί φίλαθλοι της Τούμπας έρχονται από την επαρχία. Αυτό μοιάζει να αποδεικνύεται από τα μόλις 18-18.500 εισιτήρια που κόπηκαν με τον Παναθηναϊκό.

Επίσης υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση όσο αφορά τη δυνατότητα των φιλάθλων σε Αθήνα-Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Ο πληθυσμός των 4 και πλέον εκατομμυρίων «τοποθετεί» χιλιάδες οπαδούς έτοιμους να γεμίσουν ακόμη και το ΟΑΚΑ όπως έγινε με το Ευρωπαϊκό ματς του Παναθηναϊκού. Συμπερασματικά δε μπορείς να συγκρίνεις τη δυνατότητα των φιλάθλων του λεκανοπεδίου με αυτή της Θεσσαλονίκης. Κάποιος μπορεί να αντιτείνει και να διερωτηθεί για το πως γέμιζε με 40.000 κόσμο η Τούμπα σε εποχές που η φτώχια ήταν ακόμη εντονότερη.

Η απάντηση είναι απλή: Άλλη εποχή. Η μόνη διασκέδαση ενός μέσου φιλάθλου ήταν να πάει στο γήπεδο. Στηνόμασταν στο ραδιόφωνο να ακούσουμε τον «συγχωρεμένο» Λογοθέτη όπου με τα βίας μπορούσαμε να ακούσουμε το γκολ που πετύχαινε… ο Σαράφης. Όσοι έβλεπαν από κοντά τα γκολ τα διηγούνται ακόμη και σήμερα στις επόμενες γενιές. Από την πλευρά της η ΠΑΕ που από χθες προσπαθεί να βρει λύση στο θέμα, δυσκολεύεται να πάρει μια απόφαση με τον «φόβο» ότι τα εισιτήρια θα χρησιμοποιηθούν από ενήλικες. Αυτό για μας δεν είναι ζήτημα. Εάν αυτοί που ελέγχουν είναι εμπιστοσύνης και δε βάζουν μέσα τζάμπα κόσμο(απολύθηκαν 5 στο ματς με τον Παναθηναϊκό) τότε ένα παιδικό εισιτήριο είναι πανεύκολο να τσεκαριστεί. Είτε με αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης που χρησιμοποιούν κάποια κλαμπ είτε απλώς με την διαπίστωση ότι σε παιδικό εισιτήριο μπαίνει μέσα παιδί.

Συμπερασματικά θεωρούμε άμεση προτεραιότητα να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα των παιδικών εισιτηρίων για δυο σημαντικούς λόγους: Να γεμίζει η Τούμπα και τα μικρά παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Δεν είναι λογικό να αυξάνονται σε σημαντικό βαθμό οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα και όταν πηγαίνεις σ’ ένα ντέρμπι να σε πιάνει απογοήτευση επειδή έμειναν απούλητα 9-10.000 εισιτήρια. Ελπίζουμε η διοίκηση να οριστικοποιήσει μια απόφαση που θα είναι κίνητρο για τον κόσμο ώστε να ξαναδούμε την Τούμπα ασφυκτικά γεμάτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.