Επιστροφή στο «καλό κλίμα» για τον ΠAΟΚ μέσω… Στεάουα

Δημήτρης Μπούζας03 Οκτωβρίου 2024

Είναι αλήθεια πως το αποτέλεσμα του τοπικού ντέρμπι «πείραξε» τον ψυχισμό των πρωταθλητών. Το ίδιο αλήθεια είναι όμως, ότι τόσο ο κόουτς όσο και οι παίκτες του με την ειλικρινή ανάληψη ευθυνών, αφήνοντας στην άκρη τα περί ατυχίας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν και άτυχοι), από κοινού δήλωσαν πως έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους το όποιο μήνυμα τους αφορούσε, προσθέτοντας και την διαβεβαίωση συγχρόνως, πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά τους και αρκετές ευκαιρίες για να… «αποκατασταθούν». 

Δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό το τελευταίο, γιατί πραγματικά οι διπλές (και επικίνδυνες να μην το ξεχνάμε) υποχρεώσεις τους εντός και εκτός συνόρων, αποτελούν «πεδίον δράσης λαμπρόν» ή και αποκατάστασης αν θέλετε για να είμαστε πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Ο Λουτσέσκου λοιπόν και μαζί με αυτούς που θα επιλέγει σε κάθε αγώνα, επωμίζονται την ευθύνη μιας πολύ σημαντικής αποστολής. Η οποία αφορά την κατάκτηση των στόχων της νέας χρονιάς. Η προσέγγιση των οποίων στόχων, απαιτεί σε πολλές περιπτώσεις να υπερβάλουν εαυτούς. Κάτι το οποίο έκαναν πέρυσι με τον πλέον εντυπωσιακό και αξιοθαύμαστο τρόπο. 

Θα λέγαμε ότι ένα «βήμα» προς την σωστή κατεύθυνση αποτελεί και το βραδινό παιχνίδι με την ρουμανική Στεάουα. Κι αυτό γιατί προσφέρεται όχι μόνο για το πολύτιμο πρώτο ευρωπαϊκό τρίποντο, αλλά και για την επιστροφή των πρωταθλητών εκεί που οφείλουν να είναι και που ήταν πριν από το τελευταίο τους στραβοπάτημα. Είναι αλήθεια ότι κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι. Θα κοπείς αν είναι απρόσεκτος και προσπαθήσεις να το πιάσεις. 

Επίσης είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει πολύ δυσκολότερες ευρωπαϊκές ομάδες από τις αντίστοιχες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Γιατί το γράφουμε; Απλούστατα για να γνωρίζουμε και να εκτιμούμε σωστά την πραγματικότητα. Άλλο είναι να παίζεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Γαλατάσαραι, την Σλάβια Πράγας και τη Σοσιεδάδ και άλλο είναι η Καραμπάχ (Ολυμπιακός) και η Μπάνια Λούκα (Παναθηναϊκός).

Επιπρόσθετα ο Λουτσέσκου αντιμετωπίζει και το πρόβλημα που γεννήθηκε από την καθυστερημένη μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ. Κάτι που έχει σαν συνέπεια ο Ραζβάν να πονοκεφαλιάζει παραπάνω. Μην βιαστείτε να πείτε ότι και οι άλλες δύο ελληνικές ομάδες συνεχίζουν και σήμερα τις μεταγραφές τους. Αυτές γίνονται απλά για να αναπληρώσουν ή για να διορθώσουν γκάφες και γκέλες που έκαναν στην αρχή και στη διάρκεια και όχι στο φινάλε της μεταγραφικής σεζόν.

Πάμε όμως παρακάτω για να σταθούμε στη διαχείριση του ρόστερ των πρωταθλητών. Εκεί υπάρχουν σπαζοκεφαλιές, προφανώς και κάποια λάθη. Εικάζεται ότι και ο Λουτσέσκου τα βλέπει και αναζητά τον «χρόνο» και τον «τρόπο» για να τα διορθώσει. Τον δυσκολεύουν οι μη αναμενόμενες «μεταμορφώσεις» με κάποιους προικισμένους με ταλέντο παίκτες. Σε αυτό το σημείο αναγκάζεται σε αλλεπάλληλες αλλαγές, με συνέπεια αντί για έναν επιθυμητό και λογικό ανταγωνισμό, να έχουμε καταπτώσεις ηθικού. Δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα. Επισημαίνουμε πάντως πως θα πρέπει συντόμως ο Ρουμάνος κόουτς να βρει κάποια άκρη σε αυτή τη σημαντική διαπίστωση.

Στον επίλογο μας και απευθυνόμενοι στους φίλους των πρωταθλητών, τους ζητούμε να «δώσουν βάση» (κατά τα κοινώς λεγόμενα) στην υπόσχεση που δόθηκε από τον Ρουμάνο κόουτς και τους παίκτες του. Να βρεθούν το βράδυ στην Τούμπα και να στηρίξουν την ομάδα τους, στο πρώτο βήμα της επιστροφής της στις νίκες και στις μεγάλες διακρίσεις. Είναι μεγάλη δουλειά να επανέλθει στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο ο ούριος άνεμος και το καλό κλίμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.