«Επιστροφή» σε άλλο σκηνικό με τον Τερίμ και με τον Κούγια

Δημήτρης Μπούζας31 Δεκεμβρίου 2023

Είναι αλήθεια πως οι περισσότερες ομάδες, όχι μόνο οι ελληνικές αλλά και οι ευρωπαϊκές, αντιμετωπίζουν προβλήματα από την διεξαγωγή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Οι απουσίες ιδιαίτερα βασικών παικτών «διαταράσσουν» την ομαλή πορεία τους. Βέβαια και επειδή το πρόβλημα δεν είναι ξαφνικό και απρόβλεπτο, υπάρχει φροντίδα και σχεδιασμός να αντιμετωπιστεί δίχως να προκύψουν απρόοπτα και σημαντικές εκτροπές.

Η διοργάνωση του 2023 θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου του νέου έτους. Οι παίκτες που είναι υποχρεωμένοι να ενσωματωθούν στα εθνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, σπεύδουν να προλάβουν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας. Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, η κατάσταση έχει ως εξής: Ο Ραχμάν Μπάμπα κλήθηκε από τον τεχνικό της Γκάνας στη μεγάλη προεπιλογή. Τόπος της προετοιμασίας το Γιοχάνεσμπουργκ. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση.

Στην προεπιλογή της Νιγηρίας βρίσκεται και ο Γουίλιαμ Εκόνγκ. Η προετοιμασία θα γίνει στο Ντουμπάι και ο παίκτης του ΠΑΟΚ θα πρέπει να ενσωματωθεί στην αποστολή την Πρωτοχρονιά. Ο τρίτος της παρέας είναι ο Αλί Σαμάτα. Στην περίπτωση του υπάρχει το ενδεχόμενο να περιοριστεί ο χρόνος της απουσίας, από τη στιγμή που θεωρείται σχεδόν βέβαιος ο αποκλεισμός της ομάδας του από την πρώτη φάση. Κάποιες ελπίδες ωστόσο υπάρχουν και από το ενδεχόμενο ο πολύτιμος Ραχμάν Μπάμπα να μην είναι στις επιλογές του Iρλανδού προπονητή της Γκάνας.

Ο Λουτσέσκου θεωρείται βέβαιο ότι έχει προνοήσει και έχει σχεδιάσει με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει ότι κενό προκληθεί, στην διάρκεια της απουσίας τους. Μια «διαρροή» - έτσι θα την χαρακτήριζα – αναφέρει πως ο Ραζβάν σκοπεύει να αξιοποιήσει τον Ντεσπόντοφ διατηρώντας τον επί μονίμου βάσεως στην ενδεκάδα, με εναλλακτική λύση και την κάλυψη της θέσης του κεντρικού φορ. Στην οποία έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και έχει δώσει πολύ καλές εξετάσεις. Ποδοσφαιρικά κρίνεται ως λογική αυτή η κίνηση, γιατί κακά τα ψέματα παίκτες της αξίας του Βούλγαρου το να βρίσκονται εκτός ενδεκάδας, είναι κάτι που σίγουρα αφαιρεί τις περισσότερες δυνατότητες που μπορεί να έχει το βασικό σχήμα.

Αυτά σε ότι αφορά το πρόβλημα των απουσιών λόγω του Κόπα Άφρικα. Σε ότι έχει σχέση με την επιστροφή στο δικό μας πρωτάθλημα, εκείνο που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε σαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον νέο στοιχείο, είναι η παρουσία δύο προσώπων. Ενός «διδύμου» ξεχωριστού που θα προσθέσει ασφαλώς έντονο «χρώμα», ίσως και κάποιες νέες διαστάσεις, στην εξέλιξη της μάχης για την κατάκτηση του τίτλου (Φατίχ Τερίμ, και Αλέξης Κούγιας). 

Ο πρώτος όπως όλα δείχνουν προέκυψε από μια… τερατογέννηση! Αυτό δείχνουν τουλάχιστον μέχρι τώρα οι αντιδράσεις όπως αυτή που είχαμε στο παιχνίδι του μπάσκετ, με τους πράσινους οργανωμένους να υποδέχονται τον Τούρκο προπονητή με την ιαχή «Γιοβάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς». Δεν ξέρουμε πως αισθάνθηκε ο καθόλα αξιόλογος νέος κόουτς του Παναθηναϊκού. Όσο για τον δεύτερο, γνωστό και ως πετυχημένο ποινικολόγο, που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου στο λιμάνι, με κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του στον φίλα προσκείμενο προς τους ερυθρόλευκους Τύπο, άφησε να εννοηθεί ότι έχει πρόθεση να υποβάλλει μήνυση στην εγκληματική συμμορία που κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο, προσθέτοντας και μια συγκεκριμένη χρονολογία. 

Το ερωτηματικό επί του προκειμένου είναι τι την ήθελε αυτή την οριοθέτηση. Πιστεύει ότι οι Έλληνες έχουν ξεχάσει μια ιστορική και απόλυτη δική του τοποθέτηση στο παρελθόν, η οποία κατονόμαζε με σκληρό και αδιαμφισβήτητο τρόπο το ποιος έχει καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Η κυβίστηση ιλαροτραγική. Κάποιοι θα την χαρακτήριζαν πιθανότατα και διαστροφική, εμείς όμως όχι. Απλά την τοποθετούμε σε διαφορές απόψεων και συναισθημάτων, που ανατρέπονται ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος. Το αφεντικό να είναι καλά και όλα τα άλλα να πάνε…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.