Επίσκεψη Ράμα: Ο ελληνικός εθνικός ύμνος, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τα πούλμαν από τα Τίρανα

Αχίλλειος Έξαρχος11 Μαΐου 2024

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα στην Αθήνα και την ομιλία του στο «Christmas Theater» στο Γαλάτσι.

Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας είναι δρακόντεια, καθώς εκατοντάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους και επί ποδός προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Αλβανού πρωθυπουργού στην ελληνική πρωτεύουσα, σε μια επίσκεψη, η οποία έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναμένεται να αφιχθεί γύρω στις 8.30 το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνοδεία μελών του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτών αλλά και δημοσιογράφων.

Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 11 το πρωί και, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, σε μια κίνηση καλής θέλησης θα προηγηθεί η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, την ομιλία του Ράμα στο κλειστό του Γαλατσίου αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 6.000 άνθρωποι.

Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, θα έρθουν από την Αλβανία στην Ελλάδα, όπως δείχνουν οι εικόνες με τα ναυλωμένα πούλμαν που κατευθύνονται προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα και μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Στο περιθώριο της ομιλίας του στην Αθήνα, ο Ράμα αναμένεται να έχει συναντήσεις με ομοεθνείς, μέλη του κόμματός του και επιχειρηματίες, ενώ αναμένεται να μοιράσει και φυλλάδια για τις διμερείς σχέσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο Ράμα θα πιει καφέ με συνεργάτες του στο Γαλάτσι, ενώ στις 6.00-7.00 το απόγευμα θα μεταβεί στο αεροδρόμιο για να αποχωρήσει από την Αθήνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.