Επίσημη ανακοίνωση και αποκάλυψη η ίδια συμμορία σε Βόλο και σε Ρέντη

Δημήτρης Μπούζας29 Δεκεμβρίου 2023

Επισήμως αποκαλύφτηκε πλέον το «χρώμα» και η «οπαδική ταυτότητα» της πρώτης εγκληματικής συμμορίας. Και λέμε της πρώτης σύμφωνα με τις υποσχέσεις των Διωκτικών Αρχών, ότι θα ακολουθήσουν και «άλλες» παρόμοιες, οι οποίες προφανώς και κατά την ταπεινή μας άποψη, δρούσαν παρακολουθούμενες «διακριτικά» εδώ και κάποια χρόνια.

Οι υπεύθυνες Αρχές λοιπόν ανακοίνωσαν επίσημα πως στο Βόλο και στου Ρέντη είχαμε την εικόνα δύο συγκοινωνούντων δοχείων παρόμοιας οπαδικής βίας. Οι οργανωτές, οι καθοδηγητές και οι ανεγκέφαλοι φυσικοί αυτουργοί, στον ίδιο ρόλο. Με τους ηθικούς αυτουργούς κρυμμένους είτε σε ρετιρέ, είτε σε υπόγεια (αυτό δεν έχει καμία σημασία), να αναζητούνται, χωρίς βέβαια να έχουν εντοπιστεί για την ώρα, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι. Οι τελευταίοι αξίζει να σημειωθεί και να τονιστεί, δηλώνουν αποφασισμένοι να τους βρουν και να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη.

Η επίσημη ανακοίνωση που αποκαλύπτει την ταυτότητα της πρώτης εγκληματικής οπαδικής συμμορίας, εικάζεται ότι προέκυψε από τη βαριά ατμόσφαιρα και την πίεση της κοινής γνώμης, η οποία κοινή γνώμη γνώριζε ότι οι παρόμοιες εγκληματικές συμμορίες δρούσαν ανεξέλεγκτα, ασύδοτες και για πολλά χρόνια με την ανοχή όλων ανεξαιρέτως των Κυβερνήσεων. Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν και μετά τα όσα εγκληματικά συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα στον χώρο, με τα τραγικά θύματα να πολλαπλασιάζονται δραματικά, αφυπνίστηκαν οι μακαρίως κοιμώμενοι και εφησυχάζοντες πολιτικοί μας.

Τολμούμε ωστόσο να τρέφουμε κάποιες χλωμές ελπίδες, ότι αυτή τη φορά θα δούμε κάτι που δεν θα μοιάζει με το απόλυτο σκοτάδι (μάλλον με την απόλυτη αναισθησία) του παρελθόντος. Χθες στο σχόλιο μας αναφερθήκαμε στα μεγάλα εμπόδια που θα υπάρξουν για να φτάσουν οι Διωκτικές Αρχές στους ηθικούς αυτουργούς των συγκεκριμένων ατιμώρητων εγκλημάτων. Σήμερα βλέπουμε κάτι που δεν το περιμέναμε. Κι αυτό είναι ότι επίσημα αναφέρεται το «χρώμα» και η «οπαδική ταυτότητα» μιας συγκεκριμένης εγκληματικής συμμορίας, που ήταν για χρόνια στο απυρόβλητο και αναφερόταν αόριστα χωρίς την πασιφανέστατη ταυτότητα της.

Τα ΜΜΕ για λόγους ευκολονόητους και διατηρώντας τις άριστες πελατειακές σχέσεις τους, κάλυπταν την δράση της. Επί του προκειμένου το ζητούμενο είναι αν άλλαξε κάτι και είχαμε αυτό το ξεμπρόστιασμα. Η έντονη φημολογία επ΄ αυτού αναφέρεται στην οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού, τον οποίο επιχείρησαν να εκβιάσουν κάποιοι μεγαλόσχημοι του χώρου. Το επαναλαμβανόμενο έντονα από πλευράς Πρωθυπουργού: «Θα σας βρούμε όσο ψηλά και αν βρίσκεστε», είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα με δακτυλοδεικτούμενο αποδέκτη. Η… περίσταση εγκυμονεί εξελίξεις.

Όσο για τις υπόλοιπες εγκληματικές συμμορίες, η κοινή γνώμη απαιτεί εφόσον υπάρχουν στοιχεία όπως για την πρώτη, να αποκαλυφτεί η οπαδική τους ταυτότητα και να οδηγηθούν πάραυτα στην δικαιοσύνη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.