Επίδομα ανεργίας: Τα νέα ποσά και η αλλαγή στον επανυπολογισμό του

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2024

Αλλαγές στα ποσά και στον επανυπολογισμό του επιδόματος ανεργίας φέρνει η κυβέρνηση, με την πιλοτική εφαρμογή του να αφορά συνολικά 10.000 ανέργους.

Σύμφωνα με τη Real News, οι επερχόμενες αλλαγές θα αφορούν μόνο όσους χάσουν τη θέση εργασίας τους μετά την ενεργοποίηση του νέου καθεστώτος, το οποίο θα καθοριστεί με ΚΥΑ.

Ωστόσο, οι περίπου 82.000 επιδοτούμενοι άνεργοι δεν θα δουν αλλαγές στο ποσό και στη διαδικασία με την οποία λάμβαναν μέχρι σήμερα το επίδομα, με τις αλλαγές να εφαρμόζονται πλήρως σε όλους έως το τέλος του 2025. 

Όπως έχει ανακοινωθεί, το νέο επίδομα ανεργίας θα συνδεθεί άμεσα με τον μισθό, αλλά και με τον εργασιακό και ασφαλιστικό βίο του κάθε ανέργου, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και το 70% του μέσου όρου των μηνιαίων αποδοχών της τελευταίας τριετίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρονική διάρκεια καταβολής του επιδόματος αναμένεται να επιμηκυνθεί και να φτάσει έως και τους 24 μήνες, ανάλογα με τις ημέρες απασχόλησης, καθώς μέχρι σήμερα το επίδομα ανεργίας χορηγείται για 5 έως 12 μήνες. 

Παράλληλα, η καταβολή του επιδόματος θα συνδυάζεται με την υποχρέωση των ανέργων να ενταχθούν σε πρόγραμμα κατάρτισης, ώστε να αποκτήσουν την εξειδίκευση που χρειάζονται για να τοποθετηθούν σε νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.