Επιασε πάλι κορυφή και έχει τώρα την ευκαιρία να φύγει πολύ μπροστά

Στέλιος Γρηγοριάδης15 Ιανουαρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ, παίζοντας πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε την αναμενόμενη νίκη στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και φιγουράρει πάλι στην πρώτη θέση, παρέα με τον Παναθηναϊκό, μετά τη δική του ισοπαλία 2-2 με την ΑΕΚ. 

Το “ξενέρωμα” με την ήττα από τον Αρη έγινε λιγότερο οδυνηρό, αλλά στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου... απαγορεύονται οι πολλές απώλειες βαθμών. Τώρα, έρχεται το παχνίδι στον Βόλο και αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Η μεγάλη ευκαιρία, δηλαδή, να αφήσει ο ΠΑΟΚ πίσω του τον Παναθηναϊκό με τρεις βαθμούς, αν, βέβαια, δεν αλλάξει κάτι στην αμέσως επόμενη αγωνιστική.

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα, όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του ένα... λεωφορείο μπροστά στην εστία του Κλέιμαν. Και, όπως ήταν επίσης αναμενόμενο, δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει πολλές καλές ευκαιρίες. Οι σέντρες έβρισκαν αντιπάλους, τα σουτ έβρισκαν σώματα παρατεταγμένα μπροστά στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ και οι πλαγικοπήσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Παρ' όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ βρήκε τρόπο να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα σε φάση που στο τρίτο του γηπέδου του ΠΑΣ ήταν συγκεντρωμένοι και οι 11 παίκτες του. Φάουλ του Μουργκ, απόκρουση αμυνόμενου, ωραίο σουτ του Ντεσπόντοφ, ωραία απόκρουση Κλέιμαν και ο Μπάμπα, που πήρε το ριμπάουντ, “έγραψε” το 1-0 περνώντας από πλάγια την μπάλα στην κυριολεξία από την κλειδαρότρυπα.

Είχαν προηγηθεί δύο επικίνδυνες αντεπιθέσεις του ΠΑΣ στο ξεκίνημα, που υποχρέωσαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις που θα δεχτούν, μια διπλή καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ με Τζίμα και Κουλιεράκη, ενώ, μετά το γκολ, είχαμε ένα κοντινό σουτ που εξοστρακίστηκε σε σώμα αμυνόμενου, μια πολύ επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Σάστρε που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κλέιμαν και, με τη λήξη του ημιχρόνου, μια ακόμη αντεπίθεση-φαρμάκι του ΠΑΣ με τον Μπατίστ που έφυγε μόνος μπροστά αλλά σούταρε άουτ. Με 76% κατοχή ο ΠΑΟΚ δικαιούταν να προηγείται, αλλά ήταν φανερό ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα πρέπει να πατήσει πιο πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή.

Και έγινε αυτό ακριβώς, με συνέπεια σε ένα καταιγιστικό οκτάλεπτο να κριθεί το ματς. Φάουλ Μουργκ, απόκρουση, σέντρα-σουτ Μειτέ, ο Κλέιμαν ξεγελιέται, 2-0. Τετ α τετ ο Τζίμας, πλασέ, αποκρούει με το πόδι ο Κλέιμαν. Προβολή από πολύ κοντά του Κεντζιόρα, άουτ. Σέντρα Σάστρε, φοβερή χορταστική σεντερφορίσια κεφαλιά Τζίμα, 3-0. Σέντρα Σάστρε, η μπάλα θέλει να μπει, χτυπάει στο πόδι του Ριέστρα, “κρεμάει” τον Κλέιμαν, 4-0.

Ακολουθούν αρκετές χαμένες ευκαιρίες από τον ΠΑΟΚ και μία από τον ΠΑΣ. Κορυφαίες οι δύο του Μπράντον, μετά από ισάριθμες μαγικές ενέργειες του Κωνσταντέλια. Στην πρώτη σουτάρει άουτ μπροστά από την εστία και στη δεύτερη πλασάρει ολομόναχος αλλά σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι.

Τελικά, έγινε η δουλειά και κερδήθηκαν αρκετά εύκολα οι τρεις βαθμοί, μολονότι υπήρχαν παίκτες που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, όπως ο Τάισον και ο Μουργκ. Με μια νίκη στον Βόλο, έρχεται μετά η σειρά του Παναθηναϊκού να “μετρήσει” τις πραγματικές δυνάμεις του στην Τούμπα...

ΥΓ. Ο Λουτσέσκου αποφάσισε (και) χθες να (ξανα)ξεκουράσει τον ξεκούραστο Κωνσταντέλια και τον έβαλε μόνο στο τελευταίο 20λεπτο. Κι αυτός πρόλαβε να δώσει το χάι λάιτ του αγώνα, μια απίστευτη ντρίπλα με την οποία ξέφυγε από τρεις αντιπάλους, δυο-τρία ακόμη εντπωσιακά σλάλομ και δύο υπέροχες πάσες στις πολύ μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Μπράντον. Αλήθεια κόουτς, σου περνάει καθόλου από το μυαλό ότι ο κοσμάκης (και όχι μόνο του ΠΑΟΚ) γουστάρει να βλέπει θέαμα στο ποδόσφαιρο;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.