Επενδύστε άμεσα και έξυπνα στoν θρίαμβο της Φρανκφούρτης - Είναι η κατάλληλη στιγμή για την εκτόξευση του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας03 Δεκεμβρίου 2023

Τα μεθεπόμενα και τα συνακόλουθα της τεράστιας αγωνιστικής επιτυχίας είναι αρκετά και ενδιαφέροντα. Τα περισσότερα βέβαια θα λέγαμε ότι είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού και δεν χρειάζονται παρά μια απλή προσέγγιση, από τη στιγμή που θέλεις - δεν θέλεις, είτε είσαι φίλος του ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου τα ζεις και μέχρις ενός σημείου «παραλογίζεσαι» από ευτυχία, είτε είσαι ουδέτερος και απλά τα παρακολουθείς ανεπηρέαστος, αλλά οπωσδήποτε εντυπωσιασμένος.

Στο λίγο χρόνο που μεσολάβησε μετά το «έπος», μιας και η μεγάλη μάχη δόθηκε νύχτα και το πρωί έπρεπε από τα χαράματα να γίνει η πρώτη εκτίμηση, ειπώθηκαν και γράφτηκαν τόσα πολλά, που ήταν αδύνατο να τα παρακολουθήσεις και πολύ περισσότερο να τα βάλεις σε μια σειρά και να τα αξιολογήσεις. Βέβαια χωρίς απολύτως καμία εξαίρεση τα πάντα ακολούθησαν την θορυβώδη ροή ενός χείμαρρου με δοξολογίες και ύμνους, για ότι πέτυχε επί… γερμανικού εδάφους ο Ρουμάνος κόουτς και οι παίκτες του.

Είμαι βέβαιος πως πιέστηκαν πολύ οι υπερευαίσθητοι του χώρου των ΜΜΕ, που είχαν χρέος να παρουσιάσουν την μεγάλη «πτήση» των αετών, αναζητώντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικούς και εντυπωσιακούς τίτλους, προκειμένου να εισπράξουν ευμενή σχόλια και καλή κριτική από τους ακροατές, αναγνώστες και τηλεθεατές τους. Ακούστηκαν και γράφτηκαν λοιπόν πολλά και επιβεβαιώθηκε κατά κάποιο τρόπο η μεγάλη πίεση και λόγω χρόνου, αλλά και του αναμενόμενου ανταγωνισμού. Ως εκ τούτου, δόθηκε σε όλους μια πρώτη ευκαιρία για να πάρουν μια αντίστοιχη πρώτη «γεύση«» και να εκτιμήσουν έστω και πρόχειρα το πόσο μεγάλη ήταν η επιτυχία του δικέφαλου.

Θα λέγαμε ότι το μέγεθος της αποδεικνύεται επίσης και από ένα άλλο γεγονός, που μάλλον δεν πέρασε απαρατήρητο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την νομοτελειακά ευθυγραμμισμένη διθυραμβική κριτική φίλων και εχθρών. Δεν υπήρξαν εκτροπές, αμφισβητήσεις, ούτε προσπάθειες υποβάθμισης και ειρωνείας. Δυστυχώς όμως υπήρξαν κάποιες ΑΠΟΥΣΙΕΣ, όπως αυτή η κραυγαλέα και ανεπίτρεπτη της κρατικής ΕΡΤ. Απουσίες οι οποίες δεν εξέπληξαν ιδιαίτερα τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ο οποίος διαχρονικά έχει εισπράξει αυτόν τον μιντιακό ρατσισμό, από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ του λεκανοπεδίου.

Ο ενοχλητικός και μισητός δικέφαλος καρφί στο μάτι των μεγάλων του ΠΟΚ, αποτέλεσε και αποτελεί τον μόνιμο στόχο της απαξίωσης όλων των συνδρομητικών καναλιών (NOVA, COSMOTE), αλλά και της κρατικής ΕΡΤ. Μερικοί σχολιαστές των αγώνων του, τον βλέπουν όπως ακριβώς τον βλέπουν κάποιοι φανατικοί οπαδοί, ιδιαίτερα των μεγάλων ομάδων του ΠΑΟΚ. Κατά κύριο λόγο βέβαια του Ολυμπιακού. Θα λέγαμε ότι μερικοί συνάδελφοι που επιχειρούν να δικαιολογήσουν αυτή την απαράδεκτη διαχρονικά και ολοφάνερη αντιΠΑΟΚτσήδικη συμπεριφορά, πιθανότατα να το κάνουν καλοπροαίρετα, προκειμένου η μπάλα να μην πάρει και άλλους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα κανάλια.

Πάμε όμως στην «ταμπακιέρα» και στο «ζητούμενο» του σχολίου, το οποίο εν ολίγοις και συνοπτικά παρουσιάζεται στον τίτλο του και στο info του. Απευθυνόμενοι στον Ιβάν και στους συνεργάτες του, τους λέμε πως αυτή τη στιγμή η ομάδα δείχνει με την συμπεριφορά της και τις επιτυχίες της ότι ανεβάζει ταχύτητες και προδιαθέτει για δεύτερες μεγάλες σκέψεις, με φιλοδοξίες και προοπτικές που οδηγούν σε «κάτι μεγαλύτερο». Το οποίο δεν είναι άλλο από την αλλαγή επιπέδου. Είναι νωρίς; Όχι! Είναι πολύ μακρινό; Όχι! Πως μπορεί να γίνει; Ίσως πιο απλά από ότι φαίνεται. 

Σήμερα έτσι όπως έχουν τα πράγματα, ενισχύοντας το υπάρχον ρόστερ με λίγες αλλά υψηλότατου επιπέδου προσθήκες, κάνεις το πρώτο γενναίο και σταθερό βήμα. Επενδύοντας λοιπόν άμεσα και έξυπνα σε αυτό που εντυπωσιακά πρόβαλε μετά και από την τεράστια επιτυχία, μπαίνεις γερά στο κόλπο. Είναι η κατάλληλη στιγμή για μία εκτόξευση.

Και το ευχάριστο είναι πως οι χθεσινές συσκέψεις του Ιβάν Σαββίδη δείχνουν πως έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.