Επεκτείνεται σε… ποδοσφαιρικές δράσεις η (παράνομη για τις ελληνικές αρχές) «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής»

Metrosport Team13 Ιουλίου 2024

Η επονομαζόμενη «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» είναι ένας μη αναγνωρισμένος ή για την ακρίβεια κατηργημένος για τις ελληνικές αρχές και την ελληνική δικαιοσύνη σύλλογος, που ιδρύθηκε το 1928, αλλά διατάχθηκε η αναστολή της λειτουργίας του λόγω της χρήσης του όρου «τουρκικός» στον τίτλο του.

Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι αποτελεί έναν από τους βραχίονες της δράσης του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη, όπως για παράδειγμα και η επίσης κατηργημένη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», η «Σύλλογος Τούρκων Διδασκάλων Δυτικής Θράκης» και άλλοι.

Παρόλο που η «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (GTGB) λειτουργεί παράνομα και χωρίς άδεια λειτουργίας, γεγονός είναι ότι έχει πληθώρα δράσεων (που προφανώς ενισχύονται παντοιοτρόπως από την άλλη πλευρά του Έβρου, όπως εκτιμούν πολιτικοί παράγοντες και αναλυτές).

Η δραστηριότητα αυτή παρουσιάζεται και στο διαδίκτυο, όπου διατηρεί ιστοσελίδα με αρκετά συχνή ανανέωση. Στο πιο πρόσφατο άρθρο που αναρτήθηκε εκεί, γίνεται λόγος μάλιστα για μια… ποδοσφαιρική δράση που φιλοξενήθηκε στην Κομοτηνή και που θα μπορούσε να αποτελεί ένα προπέτασμα καπνού, για την επέκταση του φιλοτουρκικού σωματείου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, αναγράφεται με την μορφή δελτίου Τύπου (σε μετάφραση με την βοήθεια των εργαλείων της google):

Το «Παράρτημα Νέας Γενιάς» της «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» πρόσθεσε μια νέα δράση στις δραστηριότητές του. Δύο ποδοσφαιρικές ομάδες αποτελούμενες από μέλη του «Παραρτήματος Νέας Γενιάς» συναντήθηκαν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη σε γήπεδο με μοκέτα στην Κομοτηνή το απόγευμα της Τρίτης 9 Ιουλίου 2024. Ο αγώνας, ο οποίος ήταν ανταγωνιστικός, διεξήχθη σε φιλικό κλίμα και ήταν απολαυστικός, με έκδηλο τον ενθουσιασμό των φιλάθλων, καθώς σημειώθηκαν πολλά γκολ. Ο πρόεδρός μας Σεντάτ Χασάν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» παρακολούθησαν τον αγώνα και στήριξαν τους νέους.

Το πρωτότυπο δημοσίευμα έχει ως εξής:

Gümülcine Türk Gençler Birliği Yeni Nesil Kolu faaliyetlerine bir yenisini ekledi. YNK üyelerinden oluşan iki futbol takımı 9 Temmuz 2024 Salı akşamı Gümülcine de bir halı sahada düzenlenen futbol maçında bir araya geldi. Dostluk atmosferi altında çekişmeli ve taraftarların coşkusuyla keyifli geçen müsabaka bol gole sahne oldu. Başkanımızı Sedat Hasan ve GTGB Yönetim Kurulu üyeleri maçı izleyerek gençlere destek oldu.


Πηγή: thrakisports.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.