Επανάσταση στην Premier League: Ποιος είναι ο νέος κανονισμός που έρχεται!

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2024

Ανέκαθεν οι καθυστερήσεις αποτελούσαν ένα μεγάλο και άλυτο πρόβλημα στο ποδόσφαιρο, αλλά επιτέλους βρέθηκε η λύση και ετοιμάζεται να φέρει επανάσταση στην Premier League.

Οι καθυστερήσεις από τους τερματοφύλακες φτάνουν στο τέλος τους, καθώς ο νέος κανονισμός, που δοκιμάζεται ήδη σε χαμηλότερες κατηγορίες, είναι στο προθάλαμο του κορυφαίου πρωταθλήματος στην Ευρώπη.

«Η Premier League σχεδιάζει μια επανάσταση στους κανονισμούς που θα μειώσει σημαντικά τις καθυστερήσεις σε αγώνες από τους τερματοφύλακες. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, οι τερματοφύλακες μπορούν να έχουν την μπάλα στα χέρια τους μόνο για έξι δευτερόλεπτα. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του χρόνου, δίνεται ένα έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα στην αντίπαλη ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Χάουαρντ Γουέμπ σε μια εκπομπή στο συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι "SkyBet".

Και πρόσθεσε: «Στην Premier League κάτω των 21 ετών, αν ο τερματοφύλακας κρατήσει την μπάλα για οκτώ δευτερόλεπτα και δεν την αφήσει, υπάρχει κόρνερ για την άλλη ομάδα. Μετά από τρία δευτερόλεπτα, ο διαιτητής σφυρίζει την αντίστροφη μέτρηση και εάν ο τερματοφύλακας είναι αρκετά ανόητος για να κρατήσει η μπάλα, υπάρχει ένα κόρνερ».

Μάλιστα, το νέο κανονισμό σχολίασε και ο Γκάρι Νέβιλ, λέγοντας: «Μου αρέσει, νομίζω ότι μας αρέσει σε όλους. Η μεγαλύτερη καθυστέρηση σε έναν αγώνα είναι επειδή οι τερματοφύλακες χρειάζονται περισσότερα από έξι δευτερόλεπτα με την μπάλα. Οι τερματοφύλακες κρατούν την μπάλα για εννέα , δέκα και μερικές φορές μέχρι 13 ή 14 δευτερόλεπτα χάνουν έξι ή επτά επιπλέον δευτερόλεπτα και δεν υπάρχει ποτέ ποινή και ο κανόνας είναι ακόμα σε ισχύ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.