Έπαιξε με την «φωτιά», δεν κάηκε και «πάτησε» εκ νέου στην κορυφή!

Δημήτρης Μπούζας07 Οκτωβρίου 2024

Πέρασαν δύσκολες στιγμές χθες στη Λειβαδιά οι πρωταθλητές. Αιτία - κατά την προσωπική μας άποψη – ένα επιεικώς ακατανόητο ποδοσφαιρικά rotation, που αποτέλεσε τροχοπέδη σε μια στοιχειωδώς ομαλή εξέλιξη, των όποιων προσπαθειών επιχειρήθηκαν σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο.

Και μέχρι το σημείο που ο κόουτς αποφάσισε να διορθώσει την κατάσταση, η οποία εξελισσόταν αρνητικά και σε πολλές των περιπτώσεων και αυτοκαταστροφικά. Ανομοιογενές και δίχως χημεία το βασικό σχήμα με το οποίο ξεκίνησε ο Ραζβάν στον χθεσινό αγώνα. Βέβαια έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι ο συμπαθέστατος Ρουμάνος προπονητής αρκετές φορές με παρόμοιες «ριζοσπαστικές» επινοήσεις, οι οποίες αποδείχθηκαν ατυχείς ποδοσφαιρικές εμπνεύσεις, οδήγησε παιχνίδια σε φινάλε που τσακίζουν νεύρα. Άσχετα αν τα περισσότερα από αυτά κατέληγαν σε νίκες. Απλά θα πούμε ότι «το έχει» να παίζει με την «φωτιά», εξαιτίας των παρακινδυνευμένων rotation που επιστρατεύει και μάλιστα σε αγώνες που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Δεν χρειάζεται νομίζω να δώσουμε ιδιαίτερες εξηγήσεις γιατί χαρακτηρίσαμε ακατανόητο ποδοσφαιρικά αυτό το «γενικό ξήλωμα» γραμμών και θέσεων, με την παντελή έλλειψη χημείας ανάμεσα στους νεοφερμένους και στους λίγους παλιούς. Ναι, τα rotation είναι απαραίτητα. Όχι όμως σε στυλ… «Προκρούστη». Να έχουμε δηλαδή καρατομήσει γραμμές επικοινωνίας και να έχουμε διαγράψει κάθε ελπίδα ποδοσφαιρικής συναντίληψης σε μια ενδεκάδα. Το να ξεκουράσουμε και αυτό ισχύει σε απόλυτο βαθμό. Στην προκειμένη περίπτωση ποιος ο λόγος, αφού ακολουθεί διακοπή; Το να δώσουμε χρόνο για προσαρμογή των νεοφερμένων ασφαλώς ισχύει. Όμως κι αυτό γίνεται με μέτρο και στον κατάλληλο χρόνο. Χθες η ομάδα έδινε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, παραλίγο να έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

Τα πράγματα διορθώθηκαν με τις αλλαγές που έγιναν. Η νίκη με το πολυπόθητο τρίβαθμο που έφερε την ομάδα και πάλι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλάζει πολλά, ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχολογίας και της ήρεμης διαχείρισης της διακοπής. Έπαιξαν με την «φωτιά» οι νικητές και ευτυχώς δεν κάηκαν. Ο χρόνος της διακοπής μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός και πρόσφορος, αν τον εκμεταλλευτούν σωστά οι καθ ύλην αρμόδιοι.

Για το παιχνίδι συγκεκριμένα μπορείς να πεις πως οι νικητές ανεξάρτητα με το νεκρό πρώτο ημίχρονο ήταν η ομάδα που έδειξε πως αντιδρά σωστά, ακόμη και στα πιο δύσκολα. Γιατί στα αλήθεια η χθεσινή αποστολή αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη. Με τους αντιπάλους να δίνουν τον υπέρ όλων αγώνα και να καταθέτουν τον καλύτερο εαυτό τους. Σαφέστατα ήταν δίκαιη και κρυστάλλινη η νίκη των πρωταθλητών.

Σε ατομική απόδοση ξεχώρισε με το αρχοντικό του στυλ ο Λόβρεν. Ο Κόλεϊ πρέπει να γίνει περισσότερο συμμετοχικός. Καλός ο Μπακαγιόκο, με στοιχεία θετικά, αλλά θέλει πολύ δουλειά ο νεαρός Τζόναθαν Γκόμες. Λίγος ο Σορετίρε. Άσφαιρος και πάλι ο Τισουβτάλι, προσπάθησε ο Ζίβκοβιτς, άφαντος ο Μουργκ. Οι αλλαγές δεν κρίνονται, εκτός βέβαια του σκόρερ Μαντί Καμαρά που αποδείχθηκε πόσο σημαντικός είναι. Ο μικρός χρόνος παρουσίας του αρχηγού, έφτανε για να αποδείξει το πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Αδικαιολόγητο το μένος του Κυριάκου Παπαδόπουλου, τον αποκαθήλωσε στα μάτια των ΠΑΟΚτσήδων, οι οποίοι τον θυμούνται βρέξει – χιονίσει, μέρα – βράδυ να υμνεί τον ΠΑΟΚ, να επισκέπτεται την Τούμπα και να προσεύχεται γονατιστός πότε θα φορέσει στην ασπρόμαυρη φανέλα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.