Εντυπωσιακή Εθνική φιλοδώρησε με πεντάρα το Γιβραλτάρ

Metrosport Team10 Σεπτεμβρίου 2023

Εντυπωσιακή εμφάνιση από την Εθνική ομάδα που επικράτησε με 5-0 του Γιβραλτάρ στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2024. 

Ορεξάτη μπήκε η γαλανόλευκη στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης πήρε το προβάδισμα. Ο Μπουχαλάκης έκανε βαθιά μπαλιά προς τον Γιαννούλη στα αριστερά, εκείνος γύρισε παράλληλα τη μπάλα, ο Φούντας σε πρώτο χρόνο δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα αλλά ήρθε ο Πέλκας και την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι παίκτες του Πογιέτ συνέχισαν να είναι κινητικοί και στο 23ο λεπτό έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα όταν μετά από κόρνερ του Πέλκα, ο Μαυροπάνος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με σκαστή κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η γαλανόλευκη έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Ταξιάρχη Φούντα αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι διεθνείς είχαν και άλλες ευκαιρίες να πετύχουν και άλλο γκολ αλλά δεν βρήκαν στόχο.

Η Εθνική μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε να γίνει απειλητική. Στο 70' σημείωσε και τρίτο τέρμα όταν μετά από λάθος γύρισμα στην αντίπαλη άμυνα, ο Μασούρας έγινε αποδέκτης της μπάλας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Οι διεθνείς συνέχισαν να πιέζουν και στο 83' ο Ντίνος Μαυροπάνος που έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μασούρας με το δεύτερο του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων: Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα (84’ Χατζηγιοβάνης), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68’ Παπανικολάου), Μπακασέτας, Πέλκας (84’ Αλεξανδρόπουλος), Φούντας (68’ Ιωαννίδης), Μασούρας, Παυλίδης (68’ Γιακουμάκης). Γιβραλτάρ: Κόλινγκ, Χάρτμαν (84’ Μπαντρ), Μπρίτο, Τσιπολίνα, Μουελί (90’ Σάντος), Τζόλεϊ, Πόσο (90’ Κασκιάρο), Σέρτζεντ, Ρόναν, Ντε Μπαρ, Γουόκερ.

Η βαθμολογία του ομίλου

Γαλλία 15

Ολλανδία 9

Ελλάδα 9

Ιρλανδία 3

Γιβραλτάρ 0

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.