Βραδιά–μήνυμα για τη «μήτρα» (ακαδημίες του ΠΑΟΚ) που συνεχίζει να γεννοβολά

Δημήτρης Μπούζας07 Μαρτίου 2023

Έκανε αυτό που δεν το είχε κάνει σε πολλά παιχνίδια, ιδιαίτερα με τις μικρομεσαίες ομάδες. «Σκότωσε» δηλαδή τον αντίπαλο, πριν ακόμη ξεκινήσει το παιχνίδι. Μόλις στο 2ο λεπτό με τον ίδιο παίκτη που αποδεικνύεται το «πασπαρτού» της ενδεκάδας, που «ξεκλειδώνει» άμυνες και δίνει λύσεις από εκεί που δεν το περιμένεις. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναγεννημένος Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με την συνδρομή βέβαια όλων των υπολοίπων, που ξεσήκωσαν την Τούμπα και έδωσαν την ευκαιρία για να στηθεί η φιέστα της αποθέωσης ενός πιτσιρικά, ο οποίος έγραψε προχθές το βράδυ την δική του ιστορία. 

Ο Στέφανος Τζίμας από προχθές είναι ο παίκτης του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ, ως ο νεαρότερος. Μέχρι προχθές την θέση κρατούσε ο ανεπανάληπτος και ασύγκριτος Γιώργος Κούδας. Το ιστορικό γκολ του πιτσιρικά προσέδωσε νέες διαστάσεις πέρα από την ευρύτητα του σκορ, που ήδη είχε καταγραφεί σαν μια θριαμβευτική επικράτηση. 

Ο κόσμος το χάρηκε και το πανηγύρισε με όλη του την ψυχή, γιατί στην επιτυχία του Στέφανου έβλεπε πολλά περισσότερα από την στατιστική διαχρονική της αξία. Κι αυτά δεν ήταν άλλα από τα αλλεπάλληλα μηνύματα που έστειλαν όλοι οι πιτσιρικάδες στη σειρά (Λύρατζης, Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας, Μιχαηλίδης, Τσαούσης, Τζόλης, Κούτσιας), σε όσους τους είχαν στα αζήτητα τόσα χρόνια. Ευτυχώς υπήρξαν και οι καραμπόλες και αυτός ο θησαυρός έστω και λεηλατημένος ακόμη μένει και περισσεύει, με όσα θαυματουργά καταθέτουν αυτά τα χαρισματικά παιδιά. 

Βραδιά Τζίμα. Βραδιά όλων των πιτσιρικάδων λοιπόν, ακόμη και εκείνων που χάθηκαν. Βραδιά – μήνυμα για την «μήτρα» (ακαδημίες του ΠΑΟΚ) που συνεχίζει να γεννοβολά για τόσα χρόνια. Κάποιοι δεν έδειχναν το παραμικρό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένοι κόουτς και τεχνικοί διευθυντές. Όμορφη βραδιά λοιπόν. Εξαιρετική εμφάνιση με ιδανική ατμόσφαιρα. Οι εικόνες με τους έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες που έχουν διεθνή εύσημα (βλέπε Τάισον) να σφιχταγκαλιάζουν τους… «νεοσσούς», δεν θα ξεχαστούν εύκολα. Οι τρεις βαθμοί της νίκης μετρούν. 

Όμως όχι τόσο όσο αυτή η αποθέωση που γνώρισε ο Τζίμας, εκπροσωπώντας και τους άλλους της παρέας του. Δεν χωράει ασφαλώς συζήτηση για το αγωνιστικό κομμάτι. Η καταλυτική ανωτερότητα των νικητών, δεν δίνει περιθώρια για σοβαρές συζητήσεις. Το 6-0 τα λέει όλα. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν εξαιρετική απόδοση και εικόνα. Αν εξαιρέσουμε κάποιους, θα το κάνουμε γιατί πραγματικά οι εντυπώσεις που άφησαν έχουν μια ξεχωριστή αξία. 

Ανάμεσα τους, η εικόνα του αναγεννημένου Αντρίγια Ζίβκοβιτς, η αντίστοιχη του Νάρεϊ με τις εμπνεύσεις, τα ξεπετάγματα του, με τις σπουδαίες ασίστ του και γενικά την αγωνιστική του διάθεση και το ήθος του. Δεν ξέρω αν θα σας αιφνιδιάσω με την αναφορά μου στον Πολωνό Κεντζιόρα και σε ότι «είδα» στο 90λεπτο του. Όλο δηλαδή το «πακέτο» του σαν ποδοσφαιριστής. Ψυχραιμία, μαρκαρίσματα, σωστές θέσεις, έξυπνες προωθήσεις. Μου έδωσε την εντύπωση ενός παίκτη ποιοτικού και υψηλού επιπέδου. 

Το ίδιο βέβαια «συμβαίνει» και με τον Τάισον. Χάρμα ιδέσθαι οι 40αρες και 50αρες μπαλιές του που αλλάζουν το παιχνίδι, οι συνεργασίες του και γενικά η συμπεριφορά του και η προσφορά του μέσα στο παιχνίδι. Έστω και αν η χρησιμοποίηση του είναι μικρής διάρκειας. 

Για τον αρχηγό και στυλοβάτη της άμυνας, θα επαναλάβουμε για χιλιοστή φορά ότι αποτελεί ότι πιο σταθερό υπάρχει στην ασπρόμαυρη οπισθοφυλακή. Καλός ήταν προχθές και ο Σοάρες, όπως και ο Αουγκούστο με τον Ντάντας. Με δυο λόγια, την χθεσινή βραδιά την χάρηκαν περισσότερο από μια αναμενόμενη νίκη οι ΠΑΟΚτσήδες. Και για αυτό φρόντισε ο νεαρός Τζίμας. Στέφανε χρυσοκέφαλος και καλορίζικος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.