Εντοπίστηκαν στελέχη της ρωσικής οργάνωσης Wagner στη Γλυφάδα

Metrosport Team24 Αυγούστου 2024

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό δύο ένοπλων στελεχών της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner στην Αττική.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα in.gr, οι δύο Ρώσοι εντοπίστηκαν να έχουν στην κατοχή τους ταυτότητα της «Wagner», της παραστρατιωτικής οργάνωσης, η οποία έγινε ευρέως γνωστή την τελευταία διετία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πώς εντοπίστηκαν

Ο εντοπισμός τους έγινε μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν. Το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης (21/8) στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

 Στο σημείο βρέθηκε μόνο η μοτοσικλέτα μάρκας «Suzuki V Stream», ιδιοκτησίας 19χρονου με καταγωγή από την Ρωσία. 

 Νοσηλεύονταν στο Ασκληπιείο Βούλας Μετά από περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δύο επιβάτες ρωσικής καταγωγής νοσηλεύονταν στο Ασκληπιείο Βούλας (ένας εξ αυτών, 45 ετών, διέμενε στην Καλλιθέα), ενώ στην κατοχή τού ενός βρέθηκε ένα πιστόλι Walther P-22 χωρίς σφαίρες, που είναι γερμανικής κατασκευής και το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες εκτελεστές, καθώς θεωρείται ότι δεν έχει ανάκρουση και δέχεται σιγαστήρα αφού έχει υποηχητικά πυρομαχικά.

 Στην κατοχή τού ενός βρεθηκε ταυτότητα που ανέγραφε «συνοδός ασφαλείας Wagner Group». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και οι δύο Ρώσοι ήταν σεσημασμένοι για διακίνηση μεταναστών, έμεναν μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας και υποστήριξαν ότι «την κάρτα της Wagner», τους την είχαν δώσει «κάποιοι γνωστοί τους». 

 Προς το παρόν, δεν έχει διαπιστωθεί ποια ήταν η σχέση τους με την ρωσική οργάνωση μισθοφόρων και τον αρχηγό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε το 2023, λίγο καιρό αφού στράφηκε κατά της Ρωσίας. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.