Έντι Ράμα: Ετοιμάζει αυτόνομο μουσουλμανικό κράτος μέσα στην Αλβανία

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα αυτόνομο αμιγώς μουσουλμανικό κράτος μέσα στην καρδιά της Αλβανίας σχεδιάζει ο Έντι Ράμα, όπως αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι «New York Times».

Το νέο αυτό κράτος που θα δημιουργηθεί θα είναι στα πρότυπα του Βατικανού και θα είναι το μικρότερο κράτος στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το κράτος θα έχει μέγεθος περίπου πέντε οικοδομικών τετραγώνων και μέσα σε αυτό θα επιτρέπεται το αλκοόλ, οι γυναίκες θα μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν και γενικότερα δεν θα υπάρχουν κανόνες στον τρόπο ζωής.

 «Ο Θεός δεν απαγορεύει τίποτα, γι’ αυτό μας έδωσε μυαλό», είπε ο κληρικός, Edmond Brahimaj, γνωστός στους οπαδούς του ως Baba Mondi, εξηγώντας πώς σκοπεύει να κυριαρχήσει σε ένα κομμάτι γης 27 στρεμμάτων που η Αλβανία θέλει να μετατρέψει σε κυρίαρχο κράτος με τη δική της διοίκηση, διαβατήρια και σύνορα.

 Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, λέει ότι θα ανακοινώσει αναλυτικά τα σχέδιά του στο προσεχές μέλλον για αυτό το μικρό κράτος που θα ονομάζεται «Κυρίαρχο Κράτος του Τάγματος των Μπεκτασήδων»

 Κύριος σκοπός του νέου αυτούς κράτους θα είναι η προώθηση της θρησκευτικής ανεκτικότητας.


Τι είναι οι «Μπεκτασήδες»

 Η σέκτα των Μπεκτασήδων (Bektaşi) δερβίσηδων ανήκει στο Σούφι Ισλάμ και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του Ισλάμ στη Μέση Ανατολή, Μικρά Ασία και Βαλκάνια, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Οθωμανική περίοδο, στην Περσική Αυτοκρατορία και αλλού.

 Οι μπεκτασήδες παντρεύουν στοιχεία της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης με το Σιϊτισμό αλλά και το ορθόδοξο Ισλάμ (Σουνιτισμός).

 Μαζί με τους Μεβλεβί και τους Νακσμπαντί θεωρούνται ως οι πλέον γνωστές κατευθύνσεις του σουφισμού την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατά την επικράτηση της τελευταίας στα Βαλκάνια και την Ανατολία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.