Ενέσεις ποιότητας και αύξηση επιλογών

Γιώργος Στράντζαλης18 Ιουλίου 2023

Η αύξηση του ποιοτικού επιπέδου της επιθετικής γραμμής σε συνδυασμό με την αντίστοιχη των επιλογών είναι από τα βασικά ζητούμενα για τον Αρη ενόψει των πρώτων αγώνων για την προκριματική φάση του Conference League και προς αυτήν την κατεύθυνση θα λειτουργήσουν, η σημερινή άφιξη του Νταβίντ Κάρλσον στη Θεσσαλονίκη αλλά και η αποδέσμευση του Λορέν Μορόν από την Μπέτις για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία του με τον Αρη.

Αυτή η αισιοδοξία πηγάζει και μέσα από την αγωνιστική κατάσταση στην οποία εκτιμάται ότι βρίσκονται οι δύο ποδοσφαιριστές. Ειδικά για τον Νταβίντ Κάρλσον επικρατεί η αίσθηση ότι βρίσκεται σε άριστο επίπεδο φυσικής κατάστασης καθώς το Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας βρίσκεται στα μέσα του και ο 29χρονος Σουηδός winger – παρότι δεν αγωνίστηκε στον τελευταίο μήνα κατόπιν δικής του επιθυμίας – λειτουργούσε σε καθημερινό και εντατικό πρόγραμμα προπόνησης και εκγύμνασης. 

 Θεωρείται δηλαδή ότι το κομμάτι στο οποίο θα πρέπει να επικεντρώσει είναι αυτό της ουσιαστικής ενσωμάτωσής του στο σύνολο και παράλληλα εκτιμάται ότι βάσει της ποιότητας και της εμπειρίας που διαθέτει δεν θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να αφομοιώσει τη φιλοσοφία της ομάδας. Συν τοις άλλοις, θα έχει στη διάθεσή του διάστημα περίπου οκτώ ημερών για να προετοιμαστεί για τον πρώτο αγώνα. Βέβαια, το πλάνο για τον Κάρλσον περιλαμβάνει τη συμμετοχή του στον δεύτερο αγώνα της 3ης Αυγούστου.

Σε ότι αφορά τον Λορέν Μορόν, η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση του Ισπανού επιθετικού κράτησε περισσότερο (χρονικά) σε σχέση με την αρχική εκτίμηση. Ο Αρης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον τους πριν από δύο εβδομάδες, μια εβδομάδα μετά κοινοποίησε την προφορική συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων, αλλά στο διάστημα που μεσολάβησε δεν βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ του 29χρονου με την Μπέτις ως προς τους όρους του διαζυγίου. 

Πηγές από την Ισπανία ανέφεραν χθες ότι διατηρείται η οικονομική απόσταση καθώς το συμβόλαιο του παίκτη ανέρχεται (ετησίως) στα 2 εκατ. ευρώ και ο Αρης του καλύπτει τα 750.000 ευρώ. 

Πάντως, από την Αλκμήςνη αναδείχθηκε χθες η βεβαιότητα για την επίλυση του ζητήματος στη διάρκεια της σημερινής μέρας ούτως ώστε να έρθει ο παίκτης στη Θεσσαλονίκη το αργότερο μέχρι την Πέμπτη. Χθες μάλιστα, κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του Λορέν Μορόν στα social media μια φωτογραφία του με τον αρχηγό της Μπέτις την οποία τα ισπανικά Media την ερμήνευσαν ως αποχαιρετιστήρια καθώς είναι παλιά. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο για τον Αρη είναι να έρθει άμεσα ο Μορόν γιατί αυτή τη στιγμή μοναδική επιλογή στην κορυφή της επίθεσης είναι ο Αντρε Γκρέι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.