«Υπόθεση Λουίς Πάλμα»: Ο Καρυπίδης δεν μπαίνει σε πειρασμό - Η τιμή και το ρίσκο της αναμονής

Δημήτρης Κανελλάκης14 Ιουνίου 2023

Είναι ενδιαφέρουσα η υπόθεση Λουίς Πάλμα. Όπως κάθε υπόθεση σαν κι αυτή του ποδοσφαιριστή από την Ονδούρα, όπου βλέπουμε ότι μετά από μια αρκετά καλή σεζόν γίνεται στόχος πολλών ομάδων και υπάρχει σειρά δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία οι... μνηστήρες κονταροχτυπιούνται για την απόκτησή του.


Κάπως έτσι δεν είναι τα πράγματα με τον Πάλμα; Αυτό δεν παρακολουθούμε εδώ και μήνες; Πόσα ρεπορτάζ δεν έχουμε διαβάσει, από εκτός Ελλάδας, κατά κύριο λόγο, μέσα ενημέρωσης, που αναφέρονται σε ενδιαφέρον που εκδηλώνεται ή και κρούσεις που γίνονται.

Δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη για το πώς θα καταλήξει η υπόθεση. Καταλαβαίνω, ωστόσο, ότι ο παίκτης δεν βιάζεται, σε αντίθεση με τον Άρη που περιμένει πώς και πώς μια πρόταση η οποία θα είναι κοντά στα οικονομικά δεδομένα που έχει ορίσει η διοίκηση, για να προχωρήσει στην παραχώρηση του παίκτη.

Προς το παρών, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια πρόταση. Η οποία να είναι δελεαστική, να βάζει σε πειρασμό τον Καρυπίδη για να πει το «ναι». Από αίσθηση και μόνο, πιστεύω ότι η διοίκηση του Άρη είναι διατεθειμένη να ρισκάρει και λίγο, ώστε να μην επιτρέψει σε κανέναν από τους υποψήφιους αγοραστές των δικαιωμάτων του Πάλμα να σκεφτεί ότι μπορεί με λιγότερα χρήματα να αποκτήσει τον παίκτη.

Το κακό στην υπόθεση, βέβαια, είναι ότι όσο καθυστερεί η πώληση του ποδοσφαιριστή από την Ονδούρα, τόσο δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα στον σχεδιασμό του Άρη για την επόμενη σεζόν.

Διότι, κακά τα ψέματα, ο Πάλμα είναι κομβικός παίκτης για τον Άρη, ήταν πρωταγωνιστικός ο ρόλος του την προηγούμενη σεζόν και θα είναι σημαντικό το κενό που θα δημιουργηθεί εφόσον φύγει η μεταγραφή.

Γι' αυτό και το ιδανικό σενάριο θα ήταν, αν φύγει, να φύγει σύντομα, για να έχουν άνεση χρόνου στον Άρη να κινηθούν για την κάλυψη της «τρύπας» που θα ανοίξει στο ρόστερ.

Προσωπικά, πάντως, δεν το κρύβω ότι η μεγαλύτερη απορία μου είναι να δω ποια θα είναι η τιμή που θα πιάσει ο Πάλμα. Με τόσο ντόρο που έχει γίνει γύρω από το όνομά του, θα πρέπει, λογικά, να έχει ανέβει σημαντικά η αξία του και να φέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Ας κάνουμε λίγη υπομονή, όμως. Πιστεύω πως ό,τι είναι να γίνει δεν θα αργήσει και ο Άρης θα μπορέσει χωρίς εμπόδια να προχωρήσει την υλοποίηση του σχεδίου του για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.