Champions League: Ξεκαθαρίζει το τοπίο με την 5η αγωνιστική

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2023

Η 5η αγωνιστική διεξάγεται απόψε στο Champions League και μέσα από αυτήν αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στις 19:45 έχουμε δύο αναμετρήσεις σε Κωνσταντινούπολη και Ανδαλουσία. Η Γαλατασαράι αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Τούρκοι βρίσκονται στην 3η θέση μαζί με την Κοπεγχάγη και θέλουν τη νίκη για να κάνουν βήμα πρόκρισης. Θυμίζουμε ότι στο ματς του πρώτου γύρου η Γαλατά νίκησε την Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» με 3-2 με τον Μάουρο Ικάρντι να πετυχαίνει το νικηφόρο γκολ. Από την άλλη οι Μπέμπηδες έχασαν στο προηγούμενο παιχνίδι από την Κοπεγχάγη με 4-3 παρότι προηγήθηκαν 2 φορές, βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, αφού μετράνε μόλις 1 νίκη και 3 ήττες σε 4 αγώνες. Όπωσδήποτε πρέπει να φύγουν από την Πόλη με το τρίποντο για να έχουν τόσο το προβάδισμα για τους 16, όσο και την 2η θέση.

Στην Ισπανία η Σεβίλλη αναμετράται με την PSV Αϊντχόφεν . Οι Σεβιγιάνοι είναι στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς και σήμερα αναζητούν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για να την πιάσουν στην 3η θέση. Οι Ολλανδοί ισοβαθμούν στην 2η θέση με την Λανς και να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσουν είτε στο Champions League, είτε στο Europa League.

Στον 1ο όμιλο η Μπάγερν αφού πήρε τη πρωτιά και τη πρόκριση φιλοξενεί την Κοπεγχάγη και θέλει να κάνει το 5/5. Οι Δανοί μετά το σπουδαία που έμοιαζε χαμένη νίκη επί των «Κόκκινων Διαβόλων» ισοβαθμούν με την Γαλατά και ευελπιστούν να πάρουν από την Βαυαρία το θετικό αποτέλεσμα για να πάρoυν τουλάχιστον τη θέση για το Europa.

Στον 2ο όμιλο η Άρσεναλ που είναι πολύ κοντά στην επόμενη φάση μετά από 6 χρόνια θα υποδεχθεί την Λάνς. Οι «Κανονιέρηδες» βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου και με νίκη είναι στους 16. Οι Γάλλοι την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν στην Ολλανδία από την PSV με 1-0 και θα επιδιώξουν να πάρουν 1 αποτέλεσμα στο Λονδίνο. Στο ματς του πρώτου γύρου η Λανς νίκησε την Άρσεναλ με 2-1.

Τα φώτα πέφτουν στην Μαδρίτη όπου η Ρεάλ Μαδρίτης θα φιλοξενήσει την Νάπολι στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι  της 5ης αγωνιστικής. Στην Πορτογαλία  η Μπράγκα μετά τις δυο ήττες από Ρεάλ και Νάπολι  θα επιχειρήσει κόντρα στην Ουνιόν το ροζ φύλλο αγώνα για να εξασφαλίσει την συνέχεια της στην Ευρώπη την 3η θέση.

Και  στον 4ον όμιλο  στο «Ντα Λουζ» εκεί όπου η Μπενφίκα η οποία τις δύο προηγούμενες σεζόν (2021-22 και 2022-23) έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, φέτος είναι στο «πάτο» της βαθμολογίας, δεν έχει βαθμό και θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση απέναντι στην αήττητη ως τώρα Ίντερ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ρεάλ Σοσιεδάδ πάει για τη 4η νίκη της κόντρα στην Ζάλτσμπουργκ.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της Τετάρτης (28/11):

1oς Όμιλος

Γαλατάσαραϊ- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ(19:45)

Μπάγερν Μονάχου-Κοπεγχάγη (22:00)

Βαθμολογία: Μπάγερν 12, Κοπεγχάγη 4,Γαλατάσαραϊ 4, Μαν. Γιουνάιτεντ 3 

2ος Όμιλος 

Σεβίλλη-Αϊντχόφεν (19:45)

Άρσεναλ-Λανς (22:00)

Βαθμολογία: Άρσεναλ 9, Λανς 5, Αϊντχόφεν 5, Σεβίλλη 2.

3ος Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Νάπολι  (22:00)

Μπράγκα-Ουνιόν Βερολίνου (22:00)

Βαθμολογία: Ρεάλ 12, Νάπολι 7, Μπράγκα 3, Ουνιόν 1.

4ος Όμιλος

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ζάλτσμπουργκ (22:00)

Mπενφίκα-Ίντερ (22:00) 

Βαθμολογία: Ρεάλ Σοσιεδάδ 10, Ίντερ 10, Ζάλτσμπουργκ 3, Μπενφίκα 0.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.