Ενας ΠΑΟΚ κουραστικός και προβλέψιμος φώναξε με δύναμη ότι χρειάζεται ποιότητα

Στέλιος Γρηγοριάδης28 Ιουλίου 2023

Αγαπητή Metrosport  

Μονότονος, προβλέψιμος, κουραστικός ο ΠΑΟΚ, έμεινε στο 0-0 με την Μπειτάρ και τώρα πρέπει να νικήσει στην Ιερουσαλήμ για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. 

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, περίπου 20.000, ήταν εκεί, εμψύχωσαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την ομάδα τους, πήραν άριστα από την πλευρά τους, αλλά η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε. Και το πιο ανησυχητικό είναι άλλο. Οτι, με το υλικό που αυτή τη στιγμή διαθέτει, δεν πείθει ότι μπορεί να προχωρήσει μέχρι τους ομίλους, ακόμη κι αν βρει τρόπο να αρπάξει την πρόκριση στο Ισραήλ. 

Κι ας μη μιλήσουμε για το Πρωτάθλημα και το Κύπελο, γιατί είναι νωρίς ακόμη. Μόνο που το αύριο δεν θα αργήσει καθόλου να γίνει σήμερα. Κι αν ο ΠΑΟΚ δεν ενισχυθεί με αληθινή ποιότητα, θα είναι και το αύριο εξίσου γκρίζο με το σήμερα… Τελικά, όσοι είναι ρεαλιστές είδαν αυτό, που, πάνω-κάτω, περίμεναν. Εναν ΠΑΟΚ με θέληση, αλλά με αρκετές αδυναμίες, κυρίως μεσοεπιθετικά. 

Μια ομάδα που δεν χρειάζεται μόνο ταχύρρυθμη βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού της, αλλά και άλλους καλούς παίκτες που θα αναβαθμίσουν το ρόστερ της. Με μια κουβέντα, τον λόγο (πρέπει να) έχουν ο Ιβάν και οι υπεύθυνοι των μεταγραφών... Ολο το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να προσπαθούν, αλλά να μην καταφέρνουν, να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Ισραηλινών. Οι τελικές πάσες και οι σέντρες τους ήταν όλες άστοχες κι έτσι δεν δημιουργήθηκε καμία καλή ευκαιρία. Οπότε, μοιραίο ήταν να καταφύγουν σε μακρινά σουτ, τα οποία ήταν επίσης όλα άστοχα.

 Βέβαια, η βλακώδης ενέργεια του αμυντικού της Μπειτάρ, που, ενώ είχε την μπάλα, χτύπησε με το χέρι στο πρόσωπο τον Ζίβκοβιτς, που έτρεξε από πίσω του για να τη διεκδικήσει, έδωσε στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να προηγηθεί νωρίς με ένα πέναλτι, ο Σβαμπ, όμως, το έχασε. Και όχι γιατί το εκτέλεσε άσχημα, όπως αρχικά φάνηκε, αλλά γιατί αντέδρασε πολύ ωραία ο γκολκίπερ της Μπεϊτάρ.

 Αμυντικά ο ΠΑΟΚ τα πήγε καλά. Κράτησε την αντίπαλο μακριά από τα καρέ του και κινδύνευσε μόνο μία φορά όταν ο Μπάμπα προσπάθησε επιπόλαια να αποκρούσει μια σέντρα με το κεφάλι και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Το ζητούμενο για το δεύτερο ημίχρονο ήταν, προφανώς, να βρεθεί τρόπος για να προκύψουν καθαρές ευκαιρίες για να έρθει και το γκολ ή τα γκολ. Με άλλα λόγια, καλύτεροι συνδυασμοί, λίγη φαντασία, περισσότερη κίνηση από όλους και μεγάλη προσοχή στην εκτέλεση. 

Ο ΠΑΟΚ έδειξε στο πρώτο ημίχρονο ότι είναι ανώτερος και ότι μπορεί να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση, ωστόσο κάποιος ή κάποιοι έπρεπε πάση θυσία να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Δεν βρέθηκαν όμως ποτέ. Ο ΠΑΟΚ πάτησε περιοχή στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά αστόχησαν απελπιστικά σε σουτ από καλές θέσεις ο Ζίβκοβιτς και ο Μπάμπα, το ίδιο αργότερα ένα ακόμη σουτ του Ζίβκοβιτς, ενώ λίγο άουτ έφυγε και μια γυριστή κεφαλιά του Σβαμπ, λίγο πριν συμπληρωθεί το 80ο λεπτό. 

Στο τελευταίο δεκάλπετο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση, αλλά οι παίκτες του είχαν πλέον αντίπαλο και το άγχος, μπροστά στη διαγραφόμενη ισοπαλία. Η γενική εικόνα είναι ότι η ομάδα έδειξε θέληση και “έβγαλε” στο γήπεδο τσαγανό, αλλά αυτά αποδείχτηκαν ελάχιστα για να πάρει τη νίκη, έστω με 1-0. Είναι πολύ περισσότερα εκείνα που λείπουν. 

Κι αν κάποια στοιχεία μπορούν να βελτιωθούν σιγά-σιγά με τη δουλειά, η ποιότητα σε αρκετές θέσεις και ρόλους δεν μπορεί να αποκτηθεί παρά μόνο με χρήματα στις μεταγραφές. Με έναν Μπάμπα, με έναν Εκόνγκ και με έναν Σαμάτα, κάθε άλλο παρά ενισχυμένος είναι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ και κάθε άλλο παρά έτοιμος να πορευτεί σε μια πετυχημένη σεζόν. 

 ΥΓ. Ο Τόμας “εξαφανίστηκε” ανάμεσα στους τρεις στόπερ της Μπειτάρ. Ο Σαμάτα ήρθε τις προάλλες, αλλά ο Λουτσέσκου τον χρησιμοποίησε μην τυχόν και κάνει το θαύμα, αν και είναι ελάχιστες οι προπονήσεις που πρόλαβε να κάνει. Αλήθεια, το να βάλει, έστω προς το τέλος του αγώνα, αυτό το παλικάρι που λέγεται Τζίμας, του πέρασε καθόλου από το μυαλό ή μπααα;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.