Κάρλσον: Ενας ατίθασος… Βίκινγκ

Βασίλης Βλαχόπουλος19 Ιουλίου 2023

Πειστήρια απόδειξης περί του ασυμβίβαστου πνεύματος του Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον βρίσκονται στα βάθη του ποδοσφαιρικού βίου του 29χρονου Σουηδού winger και υποδηλώνουν ότι ο νέος ποδοσφαιριστής του Αρη έχει ως βασικό κριτήριο τη δική του ποδοσφαιρική ευτυχία και λιγότερο τα οικονομικά οφέλη του.

Η απελπισμένη προσπάθεια «απόδρασης» από την Ιαπωνία στοιχειοθέτησε το τελευταίο επιχείρημα υποστήριξης της συγκεκριμένης άποψης υπό την έννοια ότι το συμβόλαιό του στην Ουράβα προέβλεπε να εισπράξει ένα ποσό άνω των 1.25 εκατ. ευρώ (δίχως τα ισχυρά bonus επίτευξης προσωπικών και ομαδικών στόχων), αλλά αυτός τα πέταξε στα… βάθη του Ειρηνικού και επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. 

Προφανώς χρειάστηκε, από την πλευρά του Αρη, να προχωρήσει σε οικονομική υπέρβαση για να πλησιάσει τις απολαβές του, αλλά αν δεν είχε σύμμαχο τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, τίποτε δεν θα είχε συμβεί. Καθόλου τυχαία εξάλλου, ο ίδιος έθεσε εαυτόν εκτός Ουράβα από τις 18 του περασμένου Ιούνη, πριν προλάβει να αποφασίσει ο Πολωνός τεχνικός της Ουράβα, Ματσέι Σκόρσα, έχοντας έξι ξένους στη διάθεσή του.

Ο Κάρλσον είχε πράξει αντιστοίχως κι όταν μετακόμισε στην Αγγλία το καλοκαίρι του 2013. Ο Πάολο Ντι Κάνιο τον «ερωτεύτηκε» βλέποντάς τον με τη φανέλα της Γκέτεμποργκ και μάλιστα ήταν η πρώτη μεταγραφή τη Σάντερλαντ με αντίτιμο 1.75 εκατ. ευρώ στον σουηδικό σύλλογο αλλά και πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον ίδιο τον παίκτη. Κατά τους Σουηδούς οι ετήσιες απολαβές του Κάρλσον ήταν τουλάχιστον 20πλάσιες σε σχέση με τα χρήματα που έπαιρνε στην Γκέτεμποργκ. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό αλλά όταν απολύθηκε ο Ιταλός προπονητής, ο Σουηδός δεν έχασε απλά τη θέση του στην ομάδα αλλά σταδιακά εκτοπίστηκε. Ξαφνικά εντάχθηκε στη λίστα των δανεικών παικτών, γι’ αυτό κατέληξε στην Κλιμάρνοκ. 

Σαν τελείωσε όμως η σεζόν (2013-14) έβαλε στην άκρη το επωφελές συμβόλαιο κι έδωσε εντολή στον ατζέντη του να φροντίσει για την αποχώρησή του από την αγγλική ομάδα. Βασικό ζητούμενο για τον ίδιο ήταν να περνά καλά, να χαίρεται το ποδόσφαιρο κι έτσι πήγε στη Νόρτζελαντ για να ακολουθήσει η Νόρκεπινγκ.

Κάμποσα χρόνια μετά, στη Σπάρτα Πράγας, κανείς από τον τσεχικό σύλλογο δεν τον αγάπησε όσο οι οπαδοί του. Επεσε και σε μια προβληματική περίοδο με διαδοχικές αλλαγές προπονητών και κατ’ επέκταση αγωνιστικών φιλοσοφιών. Εχοντας δηλώσει ότι δεν αγαπάει ιδιαίτερα την άμυνα, τον υποβάθμισαν στη δεύτερη ομάδα και στις δε προπονήσεις τον έβαζαν να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της ομάδας. «Δεν ήρθα εδώ για να γίνω τσιρλίντερ ή να παίζω στη δεύτερη ομάδα ή να χρησιμοποιούμαι ως μπακ. Είμαι winger, καθαρός επιθετικός και ξέρω να δημιουργώ φάσεις και να βάζω γκολ. Καταλαβαίνω τις απαιτήσεις στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου όπως και ότι μπορεί να διαφέρει η δική μου φιλοσοφία με αυτή του προπονητή», είπε και σήκωσε το καπελάκι του φωνάζοντας… enough is enough. 

Τα βέλη χτύπησαν τον τότε προπονητή Βάτσλαν Γίλεκ ο οποίος λίγο καιρό μετά απολύθηκε. Ο δε Κάρλσον από το 2019 έως και το 2022 έκανε εξαιρετικά παιχνίδια. «Ο Κάρλσον μπορεί να είναι ο καλύτερος αλλά και ο χειρότερος παίκτης στο γήπεδο. Είναι αλήθεια βέβαια ότι δεν αγαπάει ιδιαίτερα την άμυνα», είχε πει ο Πάβελ Βρμπα και πρόσφατα συμφώνησε μαζί του και ο Ζντέντεκ Σκάζνι μιλώντας στο Metropolis. Η ουσία είναι ότι ο Σουηδός έκανε αυτό που ήθελε γιατί πρωτίστως μετράει να χαίρεται το ποδόσφαιρο. Αν αυτό δεν συμβαίνει, θα φροντίσει να σου το πει… στα μούτρα καθώς η ευθύτητα του λόγου είναι ένα από τα στοιχεία του χαρακτήρα του. Ποδοσφαιρικά, αναμφίβολα πρόκειται για επιθετικό με υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.