Ένας ασπρόμαυρος εφιάλτης

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από την πιο νοσηρή ποδοσφαιρική φαντασία και του πιο απαισιόδοξου φιλάθλου έφτασε στην τρίτη κατά σειρά ήττα. Σχεδόν σε 300 λεπτά ποδοσφαίρου κατάφερε να πετύχει μόλις ένα γκολ με τον Κωνσταντέλια στην Τουρκία. 

Αρκετές τελικές προσπάθειες χωρίς να βρίσκουν τον στόχο, δοκάρια και ατυχία αποτέλεσαν το συνοδευτικό της ανικανότητας στο σκοράρισμα και οδηγούν την ομάδα σε μια αρνητική κατάσταση που μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κανείς δεν την περίμενε. Αιτίες για την αγωνιστική πτώση και κυρίως την αναποτελεσματικότητα στις όποιες φάσεις δημιούργησε ο ΠΑΟΚ μπορούμε να καταγράψουμε σε πολλές σελίδες. 

Η αργοπορία στις μεταγραφές, η απόκτηση παικτών που θα διαπιστώσουμε μετά από αρκετές αγωνιστικές αν ήταν θετική για την ομάδα ή όχι, οι εμμονές του προπονητή και η μη έγκαιρη προσπάθεια όλων μέσα στο σύλλογο ώστε ο ΠΑΟΚ να μπει στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη διαγράφοντας τη παράλογη σκέψη ότι ένας «πρωταθλητής» είναι το φαβορί στα ματς, οδήγησαν την ομάδα στο τριπλό κάζο. Το ζήτημα κατά τη γνώμη μας είναι ότι ο Δικέφαλος δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο προετοιμασμένος για τις αναποδιές που μπορούν να φέρει κυρίως η ανικανότητα επίτευξης γκολ. Ο ΠΑΟΚ σε όλα τα ματς έχασε ευκαιρίες πολύ καλές, είχε δοκάρια και δεχόταν τέρμα σε μια φάση (εκτός του παιχνιδιού με την Γαλατά). 

Όμως αυτό που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε και κυρίως να αιτιολογήσουμε είναι η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Απέναντί του μια Στεάουα Βουκουρεστίου που αγωνίστηκε 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Κι όμως αυτό δε φάνηκε ούτε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Ο ΠΑΟΚ σαν μια ομάδα με μηδέν καθοδήγηση είχε τους παίκτες του να κάνουν σέντρες και σέντρες που με πολύ μεγάλη ευκολία , εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, απομάκρυναν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων. Φτάσαμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπόρεσε να καλυφθεί το κενό του Μπράντον Τόμας. 

Ένας παίκτης που οι περισσότεροι τον θεωρούν ως μαχητικό, που προσπαθεί έως το τελευταίο δευτερόλεπτο που αγωνίζεται αλλά όχι ως παίκτη που αν λείψει ο ΠΑΟΚ μοιάζει επιθετικά νεκρός. Αμυντικά ο Μιχαηλίδης εκτός από το μοιραίο λάθος φαίνεται ως «λίγος» για να αναπληρώσει το κενό του Κουλιεράκη τη στιγμή που ο Κόλεϊ είναι τραυματίας. Συνοψίζοντας αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι η διοίκηση άργησε να κάνει τις μεταγραφές. Ο προπονητής δε μπόρεσε να καλύψει το κενό χρόνου δοκιμής αυτών που αποκτήθηκαν. Η μπάλα , σε αντίθεση με πέρυσι, έμοιαζε μ’ έναν εχθρό της ομάδας. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Λουτσέσκου επιβάλλεται να προχωρήσει σε αλλαγές όχι μόνο παικτών αλλά ακόμη και του τρόπου παιχνιδιού. Ο Δικέφαλος στα μάτια τόσο των οπαδών του όσο και κυρίως των αντιπάλων μοιάζει σαν ένα παιγμένο ποδοσφαιρικό βίντεο όπου γνωρίζουμε τι ακολουθεί και πως τελειώνει. Ελπίζουμε στη Λειβαδιά να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσει το τριπλό σοκ και να χρησιμοποιήσει το διάλλειμα των δυο εβδομάδων για πλήρη ανασύνταξη αλλά και νέο τρόπο ποδοσφαιρικής αντιμετώπισης των αντιπάλων. Τον ΠΑΟΚ που είδαμε χθες δεν πρέπει να τον ξαναδούμε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.