Άρης: Έναρξη με ερωτηματικά και εκκρεμότητες

Γιώργος Στράντζαλης02 Ιουλίου 2024

Στην… καθημερινότητα της καλοκαιρινής προετοιμασίας μπήκαν από χθες οι Κιτρινόμαυροι με την επιστροφή τους στο γήπεδο και την απογευματινή προγραμματισμένη πρώτη προπόνηση για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Από το πρωί σε γκρουπ οι ποδοσφαιριστές πέρασαν από τις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, χωρίς όμως να υπάρχουν νέα πρόσωπα και με τις εκκρεμότητες να είναι αρκετές σε όλα τα μέτωπα. 

Ο Αρης για μια εβδομάδα θα παραμείνει για ένα πρώτο κύκλο προπονήσεων στη Θεσσαλονίκη, πριν αναχωρήσει αρχικά για την Πτολεμαΐδα όπου οι προπονήσεις θα αναλωθούν στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και στη συνέχεια για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας από τις 21 έως τις 31 Ιουλίου, με τουλάχιστον τρία φιλικά παιχνίδια να είναι στο πλάνο και τα οποία θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Αυτή τη στιγμή το ρόστερ αριθμεί περί τα 23 ενεργά συμβόλαια, εκ των οποίων δεν ήταν στη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση οι δυο διεθνείς, Σαμόρα και Ρόουζ, ο Σουλεϊμάνοφ που εξασφάλισε λίγες ημέρες ακόμη άδειας λόγω προσωπικών ζητημάτων, ενώ σε αυτά τα συμβόλαια υπάρχουν και κάποια που δεν βρίσκονται στο πλάνο για τη νέα σεζόν (σσ Πάβισιτς, Πάρντο αρχικά) και με αυτούς τους παίκτες θα πρέπει η διοίκηση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι άμεσα για να να βρεθεί τον τρόπο να λύσει τα συμβόλαιά τους. 

Ανάμεσα σε αυτούς τους 23 ποδοσφαιριστές με ενεργά συμβόλαια υπάρχουν και μερικοί που ναι μεν θα ξεκινήσουν την προετοιμασία αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα την ολοκληρώσουν κιόλας, αφού παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο παραχώρησής τους (βλ. Μορόν, Οντουμπάτζο, Μάνου Γκαρθία). Όλα τα παραπάνω δημιουργούν την ανάγκη να αρχίσει άμεσα να εφαρμόζεται η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού και να φανεί το επίπεδο προεργασίας που υπήρξε στο διάστημα που μεσολάβησε από τον χαμένο τελικό Κυπέλλου στις 25 Μαϊου μέχρι και σήμερα. 

Οι αλλαγές στο ρόστερ θα είναι και πάλι αρκετές και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και τις ανάγκες κυρίως του ρόστερ να ξεπερνούν τις 10 στον αριθμό, αφού επιθυμία είναι, όπως τουλάχιστον εκφράστηκε στις κουβέντες της διοίκησης με τον Άκη Μάντζιο, να υπάρξει διαφορετική αγωνιστική προσέγγιση και δημιουργία μιας ομάδας με νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα της προσδώσουν οι παίκτες που θα έρθουν. Η λογική λέει επίσης ότι από αυτή την εβδομάδα σταδιακά θ’ αρχίσουν και οι πρώτες ανακοινώσεις ώστε στην Πτολεμαϊδα αρχικά και στην Ολλανδία στη συνέχεια, ο Μάντζιος να μπορεί να δουλέψει με ένα μεγάλο ποσοστό του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.