Ένα πρώτο, μικρό… θαύμα από τον Μαγκομέντ του Γκρόζνι!

Αρις Νικολάκης09 Αυγούστου 2023

Τι να πούμε; Τι να ακούσουμε; Η απώλεια μιας ζωής σε θλίβει. Ο δε, τρόπος της σε συνθλίβει. Ήρθαν μερικά αλλοδαπά ζώα – και συγνώμη από τα ζώα του Θεού επειδή αυτά δεν σκοτώνουν από ικανοποίηση - από τη μια άκρη των Βαλκανίων στην άλλη. Βρήκαν κάποια ημεδαπά ζώα. Σκόρπισαν μαζί κι ανενόχλητα τον τρόμο. Πήραν και τη ζωή ενός ανθρώπου….

Κι όλα αυτά με την διαχρονική ανοχή των άλλων ζώων. Ποια είναι τα άλλα ζώα; Είναι στην διακριτική σας ευχέρεια, να τα ορίσετε.

Ό, τι και να πούμε. Ό, τι και να ακούσουμε… Η ψυχή που έφυγε, δεν γυρίζει πίσω. Αλίμονο στη μάνα που τη γέννησε, για να τη θάψει. Δύο στον τάφο μετρά η ζωή της πλέον!

Ο Θεός να τον αναπαύσει. Ο Θεός να την βοηθήσει.

Στα του κόσμου μας τώρα… Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στο Σπλιτ προσδοκώντας περισσότερο απ’ όλα, για να παίξει μπάλα. Αν κι η μπάλα ήταν αναντάμ παπαντάμ, τρόπος ζωής, έχει εξελιχθεί σε τρόπο θανάτου.

Φυσικά, δεν υπάρχει μήτε καν υποψία … φαντασίας κι ουχί απλά σκέψης για κίνδυνο κατά την παραμονή του ΠΑΟΚ. Θα είναι τέτοια τα μέτρα – θεωρούμε δεδομένο πως κι η ΠΑΕ αύξησε τα δικά της standards - που θα ελέγχεται κι η ανάσα. αλλά… Όπως και να το κάνουμε, η βαριά σκιά του φόνου δε θα μείνει στην Αθήνα. Θα είναι εξ ίσου βαριά και στο Σπλιτ.

Υπό αυτήν την βαριά σκιά η ελληνική ομάδα καλείται για την τιτάνια (τέτοιου μεγέθους ακριβώς, απαιτείται) προσπάθεια θετικού αποτελέσματος. Για ένα παράθυρο πρόκρισης εκεί, κατά πως λέγαμε και χθες. Να το διαμορφώσει σε πόρτα εδώ, στην Τούμπα.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα έχουμε πει. Η Χάιντουκ δεν είναι Μπεϊτάρ. Για να την περάσει ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ, με την Μπεϊτάρ. Προπονητές και παίκτες μόνον με υπέρβαση εαυτών κι αλλήλων εκεί, θα ελπίζουν για πρόκριση εδώ! Οφείλουν στον εαυτόν τους κατ’ αρχήν, να τον ξεπεράσουν. Αυτός είναι απέναντι τους. Δεν είναι η Χάιντουκ αύριο στο Σπλιτ.

Ό, τι δώσουν, θα πάρουν. Ας το πράξουν ηρωικά μαχόμενοι. «Συν δορί συν ασπίσιν», κατά πως ορίζει η αρχαιοελληνική παροιμία…

Εντάξει. Υπερβάλλουμε λιγουλάκι σε επικολυρική διάθεση. Αυτός ο αγώνας όμως, δε χωρά αναλύσεις, συζητήσει κι εμβαθύνσεις. Είναι ο νυν υπέρ πάντων αγώνας του ΠΑΟΚ μέχρι τον επόμενο!

Για να επαναλάβουμε. Δεν έχει σημασία ποιοι θα παίξουν. Σημασία έχει πως θα παίξουν, όσοι παίξουν. Και για το ποιοι…. Μετρημένα κουκιά είναι οι επιλογές του Ραζβλάν Λουτσέσκου.

Κι αυτός κι οι φίλοι του «δικέφαλου» πάντως, προσδοκούν ένα πρώτο, μικρό …θαύμα από τον Μαγκομέντ Οζντόεφ. Τον γεννημένο διεθνή Ρώσο στην καρδιά της Τσετσενίας, το Γκρόζνυ. Δεν προσδοκούν τίποτε άλλο φυσικά, πέρα από την παρουσία του στον αγώνα. Και μία αξιοπρεπή εμφάνιση του βεβαίως, βεβαίως!

Παρεμπιπτόντως, Γκρόζνι στα ρωσικά σημαίνει φοβερός. Ο Ιβάν ο Τρομερός, ο πρώτος Τσάρος της Ρωσίας, επί παραδείγματι, λεγόταν Ιβάν ο Γκρόζνι! Γιατί, να μην καταστεί φοβερός για τον ΠΑΟΚ κι ο εκ Γκρόζνι ορμώμενος, Μαγκομέντ; Λέμε εμείς...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.