Βερστράτε: Ένα πολυεργαλείο στον άξονα του Άρη

Γιώργος Μάντζιος12 Σεπτεμβρίου 2023

Γεννημένος στην Οστάνδη, ο Μπίργκερ Βερστράτε ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Κλαμπ Μπριζ (οι δύο πόλεις απέχουν μόλις 28 χιλιόμετρα) την ποδοσφαιρική του καριέρα. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του δεν έβρισκε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Μπριζ στα πρώτα του χρόνια και έτσι στο δεύτερο μισό της σεζόν 2014-15 δόθηκε δανεικός στην Μουσκρόν. Εκεί κάνει σε λίγους μήνες 12 εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να τον αποκτήσει η Κορτράικ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στην Κορτράικ συναντάει και δύο Έλληνες, τους Μιχάλη Σηφάκη και Θανάση Παπάζογλου, ενώ την επόμενη σεζόν στην… παρέα μπαίνει και ο Δημήτρης Γούτας. Καθιερώνεται και σε μιάμιση σεζόν κάνει 42 παιχνίδια, με αποτέλεσμα να τον αποκτήσει η Γάνδη τον Γενάρη του 2017. Στα «βουβάλια» πραγματοποιεί τις καλύτερες εμφανίσεις του, παίζει στην Ευρώπη και σε δυόμιση σεζόν μετράει 78 παιχνίδια, 6 γκολ και 3 ασίστ. 

Οι εμφανίσεις του αυτές προσελκύουν το ενδιαφέρον της Κολωνίας που τον αποκτά το καλοκαίρι του 2019 με 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα την ίδια σεζόν καλείται για πρώτη φορά και στην εθνική Βελγίου και αγωνίζεται σε ένα φιλικό με την Σκωτία. 

Η χρονιά πάντως δεν κυλάει στην Bundesliga όπως θα ήθελε, παίζει μόλις σε 10 παιχνίδια και έτσι την επόμενη σεζόν τον αποκτά με τη μορφή δανεισμού η Αντβέρπ. Ο Βερστράτε βρίσκει και πάλι τα πατήματα του, κάνει συνολικά 81 παιχνίδια με 4 γκολ και 5 ασίστ μέχρι και πέρυσι, όταν δόθηκε δανεικός στην Μαλίν. Η περσινή σεζόν τον βρήκε με 25 συμμετοχές και 2 γκολ με σουτ εκτός περιοχής.

Καλό σουτ εκτός περιοχής… και πέναλτι

Ως παίκτης αγωνίζεται με επιτυχία ως «εξάρι», είτε μόνο του με δύο «οκτάρια» μπροστά του, είτε με παρτενέρ σε σύστημα 4-2-3-1. Κύρια χαρακτηριστικά του η δύναμη με την οποία μπαίνει στις μονομαχίες και τα τρεξίματα του. Καλή φυσική κατάσταση, από έναν ποδοσφαιριστή που «οργώνει» το γήπεδο και δίνει ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας του. Άλλωστε σε ένα πρωτάθλημα όπως το βελγικό όπου το τέμπο των αγώνων είναι υψηλό, δεν θα μπορούσε να σταθεί αν δεν είχε καλή φυσική κατάσταση. Δεν σκοράρει συχνά, αν και έχει καλά πόδια και τα «δοκιμάζει» εκτός περιοχής (έχει σκοράρει και με το δεξί και με το αριστερό του πόδι). 

Είναι καλός και στις εκτελέσεις πέναλτι (στην Γάνδη ήταν μόνιμος εκτελεστής). Στην καριέρα του έχει δουλέψει με 24 (!) προπονητές, αλλά με μεγαλύτερη επιτυχία συνεργάστηκε με τους Πρίσκε στην Αντβέρπ και Βαντερέγκε στην Γάνδη. Δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του, με πιο σοβαρό κάποιες ενοχλήσεις στον μηνίσκο την σεζόν 2019-20 που τον κράτησαν ενάμιση μήνα εκτός. 

Η μεταγραφή του Μπίργκερ Βερστάτ ενδεχομένως να φέρει εξελίξεις όσον αφορά στο μέλλον του Ντουκουρέ. Η Χάποελ Χάιφα έχει δείξει εδώ και καιρό ενδιαφέρον για τον Ιβοριανό και μέσα στη μέρα θα φανεί τι θα αποφασίσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές. Αν ο Αρης τον διατηρήσει στο ρόστερ, ο “Ντούκου” θα έχει περιορισμένο χρόνο αλλά παράλληλα θα είναι μία ακόμη επιλογή (αξιόπιστη) εφόσον χρειαστεί στη διάρκεια της σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.