Ένα ναυάγιο που δεν χωρά δικαιολογίες αλλά αναδεικνύει αστοχίες

Γιώργος Ζαΐρης04 Οκτωβρίου 2024

Οποιαδήποτε προσπάθεια για να δικαιολογήσει κανείς αυτή την τραγική εμφάνιση κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο την ήττα, θα ήταν υποτίμηση της νοημοσύνης ακόμη και του πιο απαισιόδοξου οπαδού. Ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Στεάουα έκανε ένα τεράστιο πισωγύρισμα και αυτό δεν αφορά την ήττα αλλά την εικόνα που έβγαλε μέσα στο γήπεδο. 

Η πραγματικότητα είναι πως μετά την αποβολή του παίκτη της Στεάουα, δυσκολεύτηκα να καταλάβω και τι παίζει η ομάδα αλλά και ποιες είναι οι θέσεις των παικτών. Χρειάστηκε να γυρίσω πολλά χρόνια πίσω για να θυμηθώ τον ΠΑΟΚ με σύστημα τουρλουμπούκι….

Πριν από μερικές μέρες ο Σαββίδης χαρακτήρισε το υπάρχον ρόστερ της ομάδας ως το καλύτερο της ιστορίας του. Εγώ απλά θα πω πως τώρα στις 3 Οκτωβρίου (αυτό μπορεί να αλλάξει μετά από μερικές εβδομάδες) ο ΠΑΟΚ είναι ένας γίγαντας με γυάλινα όμως πόδια. Γιατί σε κάθε γραμμή έχει στην παρούσα φάση τεράστια κενά που προφανώς δεν μπορεί να τα καλύψει τώρα με μεταγραφές αλλά απλά είναι αναγκασμένος να περιμένει το ΠΟΤΕ και το ΑΝ θα πάρουν μπρος ποδοσφαιριστές του.

Αλλά τώρα έχω κάθε δικαίωμα να σκέφτομαι τον Μεϊτέ. Εχω κάθε δικαίωμα να σκέφτομαι τον Μπράντον Τόμας και να περιμένω πώς και πώς το πότε θα επιστρέψει. Ο Ισπανός που είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με την Σάμροκ Ρόβερς ξεκάθαρα αποδεικνύεται πιο επιδραστικός και απλά πρέπει να περιμένουμε πότε ο Τσάλοφ και πότε ο Τισουντάλι θα αρχίσουν να κάνουν έστω και τα στοιχειώδη.

Είναι επίσης ξεκάθαρο το τεράστιο λάθος που έκανε ο ΠΑΟΚ και αποφάσισε να μην κρατήσει τον Μεϊτέ. Μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχε η διαπραγμάτευση ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να του γυρίσει την πλάτη για να πάρει τον Μπακαγιόκο που στην παρούσα φάση δεν μπορεί ούτε να δέσει τα κορδόνια του Γάλλου. Μπορεί ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ο Μπακαγιόκο να δικαιώσει όσους τον επέλεξαν, αλλά αυτή τη στιγμή είναι αόρατος. Και έχω απαιτήσεις από αυτόν τον παίκτη γιατί όταν μπαίνει μετά το 65’ απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με δέκα παίκτες και κάνει λάθος πάσα στο ένα μέτρο, ναι έχω το δικαίωμα να εκνευριστώ.

Το να σημειώσω πως το κενό του Κουλιεράκη είναι δυσαναπλήρωτο δεν αποτελεί είδηση. Απλά απογοητεύομαι από τον Μιχαηλίδη που θα μπορούσε να αρπάξει την ευκαιρία και δεν το έκανε. Και εδώ φυσικά θα πρέπει να σταθώ στα λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ηταν βέβαιο πως θα πουληθεί ο Κουλιεράκης, έμενε απλά μήπως και ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πάει στο CHL, δεν πήγε, πουλήθηκε και ο ΠΑΟΚ βρήκε τον Κόλεϊ που όμως έχει μυικό τραυματισμό και δεν μπόρεσε να βοηθήσει στα δυο τελευταία ματς.

Κουρασμένα τα μπακ του, αλλού για αλλού ο Τάισον και ο Κωνσταντέλιας που έμειναν μέχρι το τέλος του αγώνα γιατί είναι παίκτες που έστω και με μια κίνηση μπορεί να ξεκλειδώσουν ένα ματς αλλά δεν το έκαναν. Και δεν το έκαναν για έναν ακόμη αγώνα.

Σϊγουρα είναι πολύ νωρίς, σίγουρα αν κοιτάξει κανείς τη βαθμολογία στο Πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ είναι έναν βαθμό πίσω από την κορυφή και δεν έχει εκτροχιαστεί από αυτόν τον στόχο αλλά στην Ευρώπη έχει ήδη πίεση αλλά τουλάχιστον το ματς με την Βικτόρια αργεί και θα έρθει μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος.

Σε κακή μέρα και ο Λουτσέσκου και δεν θέλω να το προσπεράσω. Όταν η ομάδα σου χάνει με 1-0 στο ημίχρονο, όταν ο αντίπαλος μένει με δέκα παίκτες, κάνεις πιο γρήγορα αλλαγές και κυρίως στηρίζεσαι σε παίκτες που βγάζουν φρεσκάδα και δεν αναφέρομαι μόνο στον Ζίβκοβιτς αλλά αν θέλετε και στον Σορετίρε. Αλλά πώς να κακίσω τον Λουτσέσκου για την είσοδο του Τισουντάλι όταν και αυτός όπως και ο Τσάλοφ ήταν αόρατοι;

Να λοιπόν που εδώ φτάσαμε και λέμε πω την Κυριακή ο ΠΑΟΚ πάει με την πλάτη στον τοίχο στη Λειβαδιά. Απλά θέλει να πάρει τρεις βαθμούς και να πάει στη διακοπή για να ανασυνταχθεί. Αλλά μέσα σε είκοσι μέρες ο Μπακαγιόκο να γίνει αντι-Μεϊτέ; Ο Τσάλοφ και ο Τισουντάλι να αρχίσουν να παίρνουν μπρος; Συχγωρέστε με αλλά αυτή η διακοπή στα μάτια μου είναι χρήσιμη για έναν κυρίως λόγο: να επιστρέψει ο Μπράντον…

Ο Λουτσέσκου γνώριζε πως θα είχε πλέον ανέτοιμους παίκτες που δεν έκαναν προετοιμασία με την ομάδα. Και το παράπονο μου είναι πως αν και το γνώριζε αυτό δεν στηρίχθηκε σε καίριες θέσεις σε παίκτες όπως για παράδειγμα ο Σβαμπ ή ο Ζίβκοβιτς από τη στιγμή που σε λίγες μέρες έρχεται και η διακοπή. Και δεν μπορώ να καταλάβω πόσο χειρότερος θα ήταν ο Σορετίρε αν έπαιζε πιο νωρίς στο ματς και ειδικά σε μια βραδιά που αυτοί που έπαιζαν κουτουλούσαν ο ένας με τον άλλο…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.