Ενα φιλικό με ιδιαίτερη σημασία για τις δύο ομάδες

Γιώργος Στράντζαλης02 Ιουλίου 2023

Αποστολή: Γιώργος Στράντζαλης

Μπότεφ και Αρης θ’ αναμετρηθούν απόψε στη Βουλγαρία, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους ενόψει των υποχρεώσεων που έχουν για τη νέα σεζόν και οι προπονητές των δύο ομάδων θα έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν κάποια βασικά συμπεράσματα. Αναλόγως τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας με βάση το στάδιο που βρίσκεται η προετοιμασία της εκάστοτε ομάδας. 

Ωστόσο, είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία και για τους δύο συλλόγους καθώς γίνεται και στα πλαίσια των σχέσεων που τους “δένουν”, ειδικά μετά τη δολοφονία του Τόσκο Μποζαντζίσκι στη Θεσσαλονίκη, μετά από άγρια επίθεση που είχε δεχτεί από οπαδούς του ΠΑΟΚ στην περιοχή της νέας παραλίας πριν από 3,5 χρόνια.

Για αυτόν τον λόγο απόψε στο “Hristo Botev” αναμένεται η ατμόσφαιρα να είναι ιδιαίτερη και με την παρουσία οπαδών του Αρη που ταξιδεύουν για τη Φιλιππούπολη ώστε να τιμήσουν τη μνήμη του Τόσκο. Μάλιστα, οι δύο ομάδες θα φορούν t-shirt στα οποία θα υπάρχει προσωπογραφία του Βούλγαρου οπαδού αλλά και του Άλκη Καμπανού.

Στο μεταξύ, το “Hristo Botev”, χωρητικότητας 19.000 θέσεων, είναι το νεόκτιστο γήπεδο της τοπικής ομάδας. Η ανακατασκευή του ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε πριν από λίγους έναν χρόνο και υπολογίζεται ότι για να γίνει χρειάστηκαν σχεδόν 15 εκατ. ευρώ. 

Το όνομα του γηπέδου δόθηκε στον Χρίστο Μπότεφ, ο οποίος για τη Βουλγαρία και στην πόλη Πλόβντιβ θεωρείται ένας από τους εκπροσώπους του επαναστατικού ρομαντισμού στην βαλκανική ποίηση του 19ου αιώνα. Ήταν επαναστάτης και για τη χώρα είναι ένας εκ των εθνικών ποιητών της. 

Ο Μπότεφ σκοτώθηκε το 1876 σε μια μάχη με τα οθωμανικά στρατεύματα, ενώ το προηγούμενο έτος (1985) είχε οριστεί νέος πρόεδρος της επαναστατικής επιτροπής. Εκτός του γηπέδου υπάρχουν φωτογραφίες του αλλά και φράσεις, από τα έργα του, που έχουν μείνει στην ιστορία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.