Εμπραχίμ Ραΐσι: Νεκρός μετά από συντριβή ελικοπτέρου ο πρόεδρος του Ιράν (vids)

Παναγιώτα Απέργη20 Μαΐου 2024

Νεκρός εντοπίστηκε ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίου επίβαινε χθες (19/5), λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ, το ελικόπτερο Bell 212, με το οποίο ταξίδευε ο 63χρονο Ραϊσί και άλλοι αξιωματούχοι συνετρίβη σε ορεινή περιοχή, με τα συντρίμμια του να εντοπίζονται και να προσεγγίζονται από τα σωστικά συνεργεία σήμερα (20/5) το πρωί.

Μεταξύ των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας ήταν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, αλλά και ο Αγιατολάχ Μοχάμαντ Αλί Αλ-ε Χασέμ, ιμάμης στην πόλη Ταμπρίζ, και ο στρατηγός Μαλέκ Ραχματί, κυβερνήτης της ιρανικής επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

Ο διοικητής της μονάδας προστασίας του προέδρου, Σαρντάρ Σεγιέντ Μεχντί Μουσαβί, σκοτώθηκε επίσης, όπως και ορισμένοι σωματοφύλακες και το πλήρωμα του ελικοπτέρου που δεν έχουν ακόμη κατονομαστεί.


Την είδηση επιβεβαίωσε και το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, σημειώνοντας ότι «ο Αγιατολάχ έγινε μάρτυρας», ενώ το πρακτορείο ειδήσεων MEHR μετέδωσε ότι δεν υπήρξε κανένας επιβάτες που να κατάφερε να σωθεί.  

Ποιος αναλαμβάνει μετά τον χαμό του Ραϊσί

Πληροφορούμενος τον χαμό του Ραϊσί, ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, δήλωσε ότι είναι βαθύτατα «σοκαρισμένος» από τον θάνατό του, σημειώνοντας ότι ο εκλιπών πρόεδρος του Ιράν κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύσφιξη των σχέσεων Ινδίας και Ιράν.

«Βαθιά θλίψη και σοκ για τον τραγικό θάνατο του Εμπραχίμ Ραΐσι, Προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Η συμβολή του στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ινδίας-Ιράν θα μείνει πάντα στη μνήμη μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον λαό του Ιράν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μόντι.

Σύμφωνα με το ιρανικό Σύνταγμα, εάν υπάρξει θάνατος του Ιρανού προέδρου ή κριθεί ανίκανος, αυτός που θα αναλάβει τα καθήκοντά του μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών εντός μέγιστης περιόδου 50 ημερών θα είναι ο αντιπρόεδρος και, εν προκειμένω, ο Μοχάμαντ Μόχμπερ.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



 

 



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.