Εμμανουηλίδου: «Δεν περίμενα να είμαι εκτός βάθρου στο Έσπο - Για την εμπειρία στο Παγκόσμιο»

Metrosport Team15 Αυγούστου 2023

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Πολυνίκη Εμμανουηλίδου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους στόχους που έχει για το ερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προετοιμασία της λόγω της κακής κατάστασης που βρίσκεται το ταρτάν στο Καυτανζόγλειο.

Προκρίθηκες στο Παγκόσμιο. Ποιοι οι στόχοι σου;  «Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πήρα την πρόκριση για τα 200 μέτρα. Είναι πολύ δύσκολο να προκριθώ στον τελικό, εκτός αν κάνω ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ. Το Παγκόσμιο είναι μια εμπειρία για εμένα, δεν θα έχω άγχος γιατί δεν πάω για κάποια διάκριση, όπως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, στο Έσπο της Φιλανδίας, όπου είχα πολύ άγχος».

Πώς έζησες την εμπειρία στο Έσπο; Περίμενες ότι θα ήσουν εκτός μεταλλίων στα 100μ;  «Ούτε εγώ περίμενα να είμαι εκτός βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, στο Έσπο της Φιλανδίας, έκανα 11:40 στα 100 μ., η οποία είναι μια μέτρια επίδοση. Στα 200 μ. ένιωθα πολύ κουρασμένη, η επίδοσή μου ήταν χάλια συγκριτικά με το ρεκόρ μου, ήταν πολύ χαμηλό το επίπεδο. Το μετάλλιο μετράει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις και ότι πέτυχα τον στόχο μου, ο οποίος ήταν να πάρω ένα μετάλλιο».

Πώς εξελίσσεται η προετοιμασία ενόψει Παγκοσμίου; Είναι κατάλληλες οι συνθήκες στο Καυτανζόγλειο;  «Δεν κάνω κάτι διαφορετικό, απλά είμαι πιο συγκεντρωμένη. Προσπαθείς να είσαι όσο πιο χαλαρός γίνεται. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες, αλλά αυτό μας κάνει πιο δυνατούς όλους τους αθλητές, και προσπαθούμε να πετύχουμε με ό,τι έχουμε. Όντως το ταρτάν είναι χάλια».

Σου έχει δώσει κάποια ιδιαίτερη συμβουλή η προπονήτρια σου (Κατερίνα Αλεξοπούλου); «Αυτό που με συμβουλεύει η προπονήτριά μου είναι να είμαι όσο ποιο χαλαρή γίνεται για να βγει κάτι καλό και να ευχαριστηθώ τον αγώνα, γιατί θα κερδίσω μια πολύ μεγάλη εμπειρία». 

Τι άλλαξες στις εκκινήσεις σου;  «Είμαι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι στις εκκινήσεις, το έχω δουλέψει. Ελπίζω φέτος (την προσεχή αγωνιστική περίοδο) να είμαι καλύτερη και πιστεύω ότι αν δεν είχα σκοντάψει στον τελικό του Ευρωπαϊκού θα είχα πάρει σίγουρα μετάλλιο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.