Ελλήσποντος Κριθιάς: Να επιστρέψει στην κατηγορία που πρέπει να βρίσκεται

Χρήστος Λιάπης20 Ιουλίου 2024

Ο  Ελλήσποντος Κριθιάς έστω μέσω της ένστασης πήρε το δεύτερο εισιτήριο ανόδου στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας πίσω από τον πρωτοπόρο, Λαγκαδά. 

Σε 18 αγώνες συγκέντρωσε 43 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 14 νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, με συγκομιδή τερμάτων 55-21. 

Στα τελευταία δέκα παιχνίδια είχε οκτώ νίκες και δύο ήττες και έτσι κατάφερε να πάρει το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου. 

Να αναφέρουμε, ότι ο Ελλήσποντος Κριθιάς στις πρώτες έξι αγωνιστικές ήταν δεύτερος, την έβδομη αγωνιστική ήταν πρώτος, από την 8η μέχρι την 13η ήταν τρίτος και από την 14η μέχρι την 18η δεύτερος. 

Ο νέος πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Εγγλέζος, μίλησε για τη νέα χρονιά που έρχεται:

«Στόχος είναι ο πρωταθλητισμός και με τις προσθήκες που έχουμε κάνει. Το κλίμα άριστο, διοικητικά και παικτικά. Εχουμε 12 ενεργά μέλη στο συμβούλιο. Αυτό που πρέπει να το κάνουμε θα το κάνουμε».

Βαρύτητα έχει δοθεί στην οργάνωση. Εχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, αποδυτήρια, κυλικείο, κερκίδα, έχουν βαφτεί όλοι οι χώροι περιμετρικά του γηπέδου. Σημαντική εξέλιξη είναι ότι φτιάχτηκε βοηθητικό γήπεδο όπου θα γίνει και η προετοιμασία. Μεγάλη είναι και η στήριξη του κόσμου που βοηθάει σε ότι χρειάζεται η ομάδα. Η προετοιμασία θα αρχίσει στις 19 Αυγούστου.

Μίλκας: «Θα είμαι κοντά τους»

Ο πρώην πρόεδρος του Ελλήσποντου Νίκος Μίλκας έκανε αναφορά στην αγωνιστική περίοδο που τελείωσε αλλά και σε αυτή που έρχεται.  

«Ηταν μια περίεργη χρονιά. Καλύτερες ομάδες ήμασταν εμείς και ο Λαγκαδάς αν και στον πρώτο γύρο καλύτεροι ήμασταν εμείς. Κάποια ατυχή αποτελέσματα μας έφεραν στη δεύτερη και τρίτη θέση αλλά έστω μέσω της ένστασης πήραμε την άνοδο. Τη νέα χρονιά ανέλαβε νέα διοίκηση και να την ευχηθούμε καλή επιτυχία. Εχουν έρθει αρκετοί αξιόλογοι παίκτες, κράτησε τον κορμό και πιστεύω θα πρωταγωνιστήσει και θα πετύχει την άνοδο. Σε ότι χρειαστούν θα είμαι κοντά τους».

Κιπλακίδης: «Βαρύτητα στην οργάνωση»

Αίσιο τέλος είχε για τον Ελλήσποντο η χρονιά που τελείωσε. Πήρε το εισιτήριο της ανόδου μαζί με τον Λαγκαδά. Ισάξιος αντίπαλος ήταν η Δόξα Γερακαρους ενώ κοντά στην κορυφή ήταν και ο ΠΑΣ Λευκοχωρίου.

Ο προπονητής του Ελλήσποντου Βασίλης Kιπλακίδης, διαδέχτηκε στον πάγκο τον Σταμάτη Κερτένη. Για την χρονιά που πέρασε επισήμανε: 

«Η ομάδα στηρίχθηκε σε παιδιά του χωριού. Είχε ένα καλό σύνολο για την κατηγορία. Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός και δυστυχώς η άνοδος κρίθηκε στο τελευταίο παιχνίδι και με την ένσταση». 

Για τη νέα χρονιά είπε: 

«Εγιναν 13 μεταγραφές και έχουμε πολύ καλό υλικό. Θέλουμε την άνοδο. H νέα διοίκηση δίνει βαρύτητα στην οργάνωση και στο στήσιμο της ομάδας. Κάθε χρόνο να έχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα διεκδικεί ανόδους. Ήδη διαμορφώθηκε το βοηθητικό γήπεδο, έχουν ανακαινιστεί τα αποδυτήρια, με φροντιστές γηπέδου και με 12 άτομα στη διοίκηση που ο καθένας έχει τον ρόλο του. Στις 27 Ιουλίου θα γίνει και ο καλοκαιρινός χορός που είχε να κάνει ο σύλλογος πολλά χρόνια».





Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.