Ελληνοτουρκικά: Τα UCAV γίνονται επικίνδυνα με αυτόν τον πύραυλο–Μεγάλη προσοχή για την Ελλάδα

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Οι Τούρκοι βάζουν τον πύραυλο «GÖKKURT», εμβέλειας 20-80 χλμ. στα τουρκικά UAV, τον οποίο θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην έκθεση SAHA EXPO 2024.

«Η οικογένεια έξυπνων πυρομαχικών GÖKKURT (SKYWOLF) αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική βιομηχανία προκειμένου να αυξηθεί η δύναμη κρούσης των εθνικων οπλισμένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, τα οποία εξάγονται στις περισσότερες χώρες στον κόσμο», σημειώνει η τουρκική Star.

Η ASTECH DEFENSE θα εκθέσει την οικογένεια έξυπνων πυρομαχικών GÖKKURT (GAM) για πρώτη φορά στην SAHA EXPO International Defense, Aerospace Industry Fair (SAHA EXPO 2024), που θα πραγματοποιηθεί στις 22-26 Οκτωβρίου με την παγκόσμια συνεργασία επικοινωνίας του Anadolu Agency.

H οικογένεια των τουρκικών μίνι έξυπνων οπλικών συστημάτων, που αναπτύχθηκε για UAV/SIHA και αεροσκάφη σταθερών πτερύγων, αποτελείται από τρία διαφορετικά οπλικά συστήματα: GAM-A με βεληνεκές 20 χιλιομέτρων, GAM-B με βεληνεκές 40 χιλιομέτρων και GAM-D με αυτονομία 80 χιλιομέτρων.

«Η οικογένεια GAM, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αποστολής με τέσσερις διαφορετικές κεφαλές αναζήτησης και δύο διαφορετικές επιλογές κεφαλής χάρη στη σπονδυλωτή δομή της, παρέχει δυνατότητα ακριβούς χτυπήματος σε σταθερούς και κινούμενους στόχους με τεχνολογίες καθοδήγησης και αναζήτησης ANS/KKS», τονίζεται.

Τα πυρομαχικά GAM μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε λειτουργία σμήνους.

Πηγή: geostratigika.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.