Ελληνοαυστραλός συνελήφθη στην Ιταλία για δύο δολοφονίες που διέπραξε πριν 47 χρόνια!

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2024

Στη σύλληψη ενός 65χρονου Ελληνοαυστραλού, ο οποίος κατηγορείται για τις δολοφονίες δύο γυναικών, τις οποίες φέρεται να διέπραξε πριν από... 47 χρόνια προχώρησαν οι ιταλικές αρχές.

Συγκεκριμένα, το έγκλημα διαπράχθηκε το 1977 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου είχαν βρεθεί νεκρές μέσα στο διαμέρισμά τους οι Σουζάνε Άρμστρονγκ και Σούζαν Μπάρτλετ, 27 και 28 ετών αντίστοιχα. 

Οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν με δεκάδες μαχαιριές και το μόνο που επέζησε του εγκλήματος ήταν το 16 μηνών παιδί της Άρμστρονγκ, το οποίο κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο. 

Γιατί διέφευγε της σύλληψης

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από τις αυστραλιανές αρχές μέσω τεστ dna, ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια διέφευγε της σύλληψης.

Σύμφωνα με ιταλικά και αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας, εδώ και πολλά χρόνια βρισκόταν στην Ελλάδα, «όπου ο νόμος δεν επιτρέπει την σύλληψη υπευθύνων δολοφονικών πράξεων, αν έχουν παρέλθει πάνω από είκοσι χρόνια από την τέλεσή τους». 

Πριν επτά χρόνια είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Ο φερόμενος ως δολοφόνος έφτασε σήμερα στην Ιταλία για διακοπές και συνελήφθη μόλις κατέβηκε από το αεροσκάφος. 

Οι αρχές της Αυστραλίας προτίθενται να ζητήσουν την έκδοσή του στην οποία, όμως, είναι απίθανο να δοθεί «πράσινο φως» πριν την πάροδο ενός χρόνου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.