Ελλάς-Σερβία-Συμμαχία αλλιώς… αντίο

Γιώργος Πετρίδης03 Αυγούστου 2024

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και αφού η Εθνική ομάδα μπάσκετ έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στην Αυστραλία, το μέλλον της στο Ολυμπιακό τουρνουά καθορίζεται από την προσπάθεια άλλης ομάδας, δηλαδή της Σερβίας.

Η «επίσημη αγαπημένη» πήρε αυτό που άξιζε, ίσως και κάτι λιγότερο από αυτό, στο χθεσινό παιχνίδι με την Αυστραλία όμως είναι αναγκασμένη να κάνει υπομονή μέχρι τα μεσάνυχτα περίπου, προκειμένου να μάθει αν θα εφαρμοστεί στο «Ελλάς-Σερβία-Συμμαχία» ή αν θα πρέπει να ετοιμάσει τις αποσκευές της για επιστροφή στην Ελλάδα. Το μόνο ρεαλιστικό σενάριο είναι και το πιο απλό: Νίκη των Σέρβων με 3+ πόντους επί του Νοτίου Σουδάν στο ματς των 22:00, θα σημάνει την πρόκριση της Εθνικής μας στα προημιτελικά του τουρνουά και… μετακόμιση στο Παρίσι.

Εκεί θα την περιμένει η Γερμανία που τρόμαξε τους πάντες χθες το βράδυ με την απόδοση της απέναντι στην οικοδέσποινα Γαλλία, αλλά ακόμη κι έτσι, η επιτυχία για την ελληνική Εθνική θα είναι μεγάλη. Το χθεσινό αποτέλεσμα που συνοδεύτηκε και από μία κυριαρχική, στη δεύτερη περίοδο και ένα διάστημα της τρίτης, εμφάνιση, σκόρπισε ικανοποίηση στις τάξεις της ομάδας. Οι διεθνείς μας αισθάνθηκαν αδικημένοι από την κριτική που τους ασκήθηκε τις προηγούμενες μέρες αλλά και από τα ίδια τα αποτελέσματα αφού είναι ξεκάθαρο ότι θα μπορούσαν να πάρουν το ένα, αν όχι και τα δύο, προηγούμενα παιχνίδια με τον Καναδά και την Ισπανία.

Αν όλα πάντως εξελιχθούν κατ’ ευχήν και η Εθνική μας βρεθεί στα προημιτελικά, ο αγώνας της σε αυτήν τη φάση θα γίνει την προσεχή Τρίτη (6/8) όπως και όλοι οι υπόλοιποι των «8». Οι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για την Πέμπτη (8/8) ενώ οι δύο τελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο (10/8).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.