Ελλάδα-Φινλανδία: Τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς για την 11άδα

Γιώργος Μάντζιος07 Σεπτεμβρίου 2024

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ξεκινά απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21:45 ALPHA/NOVA) τις υποχρεώσεις της στο νέο Nations League, συμμετέχοντας πλέον στο League B, μετά την περσινή της άνοδο. 

Πρώτος αντίπαλος η αξιόμαχη Φινλανδία, με την οποία έχουμε συναντηθεί άλλες 18 φορές στο παρελθόν, μετρώντας 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Μέχρι και χθες είχαν πουληθεί περίπου 15.000 εισιτήρια και υπάρχουν εκτιμήσεις για παρουσία περίπου 20.000 θεατών απόψε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών και μάλιστα στη χθεσινή προπόνηση έκανε φανερές κάποιες σκέψεις μου για το βασικό σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια υπάρχει το δίλημμα Τζολάκης ή Βλαχοδήμος, με τον δεύτερο να ξεκινάει πιθανότατα, παρότι ακόμη δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του στη Νιούκαστλ. 

Στα δεξιά της άμυνας ο Βαγιαννίδης είναι σε καλή κατάσταση, αποτελεί άλλωστε και έναν από τους αγαπημένους παίκτες του Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό και έχει προβάδισμα έναντι του Ρότα. 

Στα αριστερά επίσης ο Τσιμίκας έχει προβάδισμα έναντι του Γιαννούλη, παρότι δεν έχει χρόνο συμμετοχής με την Λίβερπουλ. Στο κέντρο της άμυνας, ενώ αρχικά υπήρχε η αίσθηση ότι θα ξεκινήσει ο Κουλιεράκης, φαίνεται πως η χημεία που έχουν Μαυροπάνος – Χατζηδιάκος δεν θα «σπάσει» απόψε και θα ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα.

Από εκεί και πέρα, ο Μανώλης Σιώπης αναμένεται να ξεκινήσει στην θέση «6», έχοντας δίπλα του στην θέση «8» τον Μάνταλο και 10άρι τον αρχηγό Τάσο Μπακασέτα. Στα αριστερά της επίθεσης ο Τζόλης έχει προβάδισμα έναντι των Πέλκα και Κωνσταντέλια, λόγω του πολύ καλού ξεκινήματος με την Κλαμπ Μπριζ, ενώ στα δεξιά θεωρείται «σίγουρος» ο Γιώργος Μασούρας. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Φώτης Ιωαννίδης. 

 

Οι λύσεις από τον πάγκο

Βέβαια αυτή τη Εθνική ομάδα μπορεί ανά πάσα στιγμή να φέρει ποιοτικούς παίκτες από τον πάγκο και με δεδομένες και τις 5 αλλαγές που μπορεί να κάνει ο Σέρβος τεχνικός, δεν αποκλείεται να δούμε στο παιχνίδι τους Πέλκα, Κωνσταντέλια, Παυλίδη ή Δουβίκα, ακόμη και τον «Βενιαμίν» αυτής της ομάδας, Χρήστο Ζαφείρη. 

Υπενθυμίζεται πως ο 1ος του ομίλου ανεβαίνει στο League A, ο 2ος δίνει διπλούς αγώνες με κάποιον 3ο του League A για την άνοδο, ο 3ος θα δώσει αγώνες με κάποιον 2ο του League C για την παραμονή, ενώ ο 4ος υποβιβάζεται στο League C. 

Επίσης υπάρχει και το παράθυρο των 4 εισιτηρίων για το Μουντιάλ του 2026 σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά. Πέρα από τις 12 ομάδες που θα βγουν πρώτες στους 12 ομίλους των προκριματικών του Μουντιάλ και εξασφαλίσουν αυτόματα την συμμετοχή τους στα τελικά της διοργάνωσης, οι 12 δεύτεροι αυτών θα δώσουν μάχη μαζί με τους τέσσερις καλύτερους πρώτους των ομίλων του Nations League, που δεν θα έχουν εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, για τέσσερα επιπλέον εισιτήρια. Θα σχηματιστούν δηλαδή τέσσερα «μονοπάτια» στα οποία θα χωριστούν οι ομάδες αυτές και ύστερα από δύο μονά ματς (δομή σαν του Final Four) θα βγουν οι τέσσερις νικητές που θα εξασφαλίσουν τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google newsΜπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.