ΕΛ.ΑΣ. για ΑΠΘ: «Περικύκλωσαν τον πρύτανη και διασφαλίσαμε τη σωματική του ακεραιότητα»

Metrosport Team11 Οκτωβρίου 2024

Ανακοίνωση για τις πέντε συλλήψεις κατά το χθεσινό περιστατικό με την ένταση στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Αφορμή ήταν το γεγονός ότι φοιτητές και φοιτήτριες εισήλθαν χθες (10/10) σε χώρο στον οποίο βρισκόταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χαράλαμπος Φείδας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την πτώση του ασανσέρ στη Γ' φοιτητική εστία

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, «μεσημβρινές ώρες χθες (10-10-2024), σε χώρο της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., ομάδα συγκεντρωμένων ατόμων πραγματοποιώντας φραγμό, περικύκλωσαν και παρεμπόδιζαν τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. να αποχωρήσει από το σημείο. Αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο Πρύτανης και να διασφαλισθεί η σωματική του ακεραιότητα, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν πέντε άτομα.

    » Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 20 έως 26 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος αγνώστων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη κατακράτηση από κοινού, παράνομη βία από κοινού, διατάραξη της κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος υπαλλήλου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του και απείθεια».

    Η ΓΑΔΘ σημειώνει, επίσης, στην ανακοίνωσή της ότι «κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι συγκεντρωμένοι προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έκαναν και χρήση πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε εξοπλισμό και στο κτήριο».

    «Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης» καταλήγει η ανακοίνωση.

    Δείτε το ρεπορτάζ:

    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

    Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

    Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.