Εκτελεστής συμβολαίου ο Πορτογάλος, ξεπέρασε κατά πολύ και τους Έλληνες εκδωροσφαγείς, στερώντας από τον ΠΑΟΚ μια τεράστια νίκη

Δημήτρης Μπούζας03 Οκτωβρίου 2023

Είναι αλήθεια ότι από το ξεκίνημα του 90λεπτου τα «μηνύματα» που εξέπεμπε η διαιτησία ανησύχησαν, όχι βέβαια έντονα και σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να προϊδεάσει το τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια, μέχρι και το τελευταίο επιπλέον λεπτό της πεντάλεπτης καθυστέρησης… η οποία δεν ξέρουμε βέβαια πόσο θα κρατούσε, αν δεν ισοφάριζε ο Παναθηναϊκός. 

Κάποιοι θυμήθηκαν τον αλήστου μνήμης Βοσκάκη και τα όσα διέπραξε σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν μπορούσε να πάρει το τρίβαθμο ο Ολυμπιακός. Και ο αθεόφοβος από απογευματινό το μετέτρεψε σε βραδινό, μέχρι οι ερυθρόλευκοι να πάρουν αυτό που ήθελαν κι αυτός να εκτελέσει άψογα την εντολή που είχε πάρει. Είπαμε λοιπόν πως αρχικά δεν δόθηκε τόση και όση έπρεπε σημασία από τις χοντράδες του Πορτογάλου. 

Όσο όμως προχωρούσε ο αγώνας και όσο έσφιγγαν τα πράγματα για τους γηπεδούχους, η κατάσταση μεταβαλλόταν πιεστικά και ακολουθούσαν διαιτητικές εκτροπές του ξένου (τύφλα να έχουν οι Έλληνες σφαγείς), ο οποίος δεν δίστασε να σπρώχνει απροκάλυπτα τους γηπεδούχους σε βάρος των φιλοξενούμενων. Θα χρειαζόταν αρκετός χρόνος οπωσδήποτε και ψυχραιμία για να απαριθμήσουμε αυτή τη στιγμή που γράφεται το σχόλιο, τα ανάποδα σφυρίγματα του. Κάποια τα ξαναφέραμε μπροστά μας μετά τις δηλώσεις του οργισμένου Λουτσέσκου, του οποίου την έκρηξη και την παρορμητική κίνηση να διασχίσει το μισό αγωνιστικό χώρο για να τα ψάλλει από κοντά στον Πορτογάλο, την «έκρυψε» το συνδρομητικό (COSMOTE TV), όπως βέβαια το ίδιο έκανε συσκοτίζοντας όλες τις ευνοϊκές και βολικές για τον Παναθηναϊκό αποφάσεις του. Ασφαλώς κάποιοι θα στεναχωρήθηκαν όμως και για τον τρόπο της αντίδρασης της ομάδας του ΠΑΟΚ, η οποία για μια ακόμη φορά δέχεται ένα παρόμοιο αυτοκτονικό γκολ, τη στιγμή που έχει σφιχταγκαλιάσει ένα υπερπολύτιμο τρίβαθμο. 

Σαφέστατα υπάρχει ως ένα σημείο το δικαιολογητικό των ανάποδων σφυριγμάτων. Όμως βρε αδερφέ αφού έχεις καταφέρει έστω με αυτές τις συνθήκες να υπερασπιστείς αυτό που έχεις κερδίσει με τόσο κόπο, δεν είναι κρίμα να σου το αρπάζουν μέσα από τα χέρια σου γιατί δεν αντέδρασες όπως όφειλες να το κάνεις; Δυστυχώς η κλοπή των δύο βαθμών είναι μια απώλεια η οποία ρεαλιστικά δεν αντισταθμίζεται στην συγκεκριμένη περίπτωση με την λογική ποδοσφαιρική άποψη, ότι ένα «Χ» εκτός έδρας με αντίπαλο ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, είναι καλό αποτέλεσμα. Το ίδιο και συναισθηματικά θα έλεγα δεν αντισταθμίζεται, γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ που έζησε με τον δικό του τρόπο την προσπάθεια και είχε ήδη αρχίσει να πανηγυρίζει για τον θρίαμβο, μάλλον με αυτό το αποτέλεσμα ένιωσε κάπως περίεργα. Οργή σαφέστατα για την διαιτησία, αλλά και απογοήτευση για την ληθαργική παραλυσία της άμυνας στο φινάλε και τη στιγμή που επετεύχθη η ισοφάριση.

Η εικόνα των γηπεδούχων, παικτών, παραγόντων και πέριξ της φυσούνας οπαδών, να χειροκροτούν και να συγχαίρουν τον Πορτογάλο διαιτητή, τα λέει όλα. Τους λύτρωσε στην κυριολεξία, εκτιθέμενος σαφέστατα και ανεπανόρθωτα από ένα συντριπτικό πλήγμα. Είναι αλήθεια πως αυτά που είπε ο Λουτσέσκου ότι δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα ήταν χάλια αλλά όταν συνήλθε διεκδίκησε με πάθος τη νίκη, το ίδιο αλήθεια είναι πως η ομάδα του για μια ακόμη φορά, παρουσιάζει τις ίδιες αδυναμίες οι οποίες διαρκούν ολόκληρα 45λεπτα. Ευάλωτος λοιπόν αμυντικά και άνευρος στο πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκε στην επανάληψη και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Δυστυχώς όπως προαναφέραμε αυτός ο λήθαργος της αμυντικής παραλυσίας που έχει αρκετές φορές προκαλέσει «αυτοκτονίες», συνέβη και χθες με την απώλεια μιας τεράστιας νίκης.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισαν ο Κοτάρσκι με τον Κουλιεράκη και το δίδυμο των χαρισματικών Τάισον – Ζίβκοβιτς, των οποίων η έμπνευση και η συνεργασία στο δεύτερο γκολ, ήταν υψηλού επιπέδου. Εξαιρετική και η προσπάθεια του Τόμας να τρυπήσει την πράσινη άμυνα με την ασίστ του Κωνσταντέλια και να παγώσει τους πράσινους. Ο Ισπανός είχε και ένα σουτ στο δοκάρι. Οι δύο ακραίοι αμυντικοί (Κετζιόρα, Μπάμπα) δεν ήταν σε καλή μέρα. Έτρεξε ο φιλότιμος Τσιγγάρας, δεν βοήθησε ο Μεϊτέ. Η είσοδος σαν αλλαγή του Μουργκ δεν βοήθησε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, γιατί ο Αυστριακός κινούνταν σε λάθος θέσεις και περιόριζε την δράση του Ντεσπόντοφ. Πιθανότατα ο μαχητικός Σαμάτα στη φάση προς το τέλος θα έπρεπε να γυρίσει την μπάλα και όχι να επιδιώξει να σκοράρει. Προσπάθησε ο Σβαμπ χωρίς είναι όμως αυτός που έπρεπε και ο Κωνσταντέλιας απλά συμμετείχε (ασίστ) στο πρώτο γκολ. Να μην ξεχάσουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον σχολιαστή της COSMOTE TV για τα όσα έβλεπε και εμείς δεν βλέπαμε και για τα όσα εμείς βλέπαμε και αυτός δεν έβλεπε. Συνηθισμένα θα μου πείτε τα βουνά από τα χιόνια. Και κάτι ακόμη για να το χαλαρώσουμε: Μήπως ο χθεσινός ρέφερι ήταν κανένας άγνωστος κλώνος Έλληνα ρέφερι από τη νέα σοδειά της παράγκας;

ΥΓ: Το Metropolis 95,5 (Γιώργος Μάντζιος) είχε αποκαλύψει πως ο συγκεκριμένος Πορτογάλος διαιτητής ήταν από τα χαϊδεμένα παιδιά του Κλάτενμπεργκ. Σημειώστε το και θυμηθείτε ότι ο Κλάτενμπεργκ ήταν και είναι αυτοκόλλητος του λιμανιού και προσθέστε την ύπαρξη της συμμαχίας των δύο μιντιαρχών, εκ των οποίων ο ένας ελέγχει τα πάντα στον χώρο, σε ότι αφορά την διαιτησία. Και επιπρόσθετα φέρτε στο μυαλό σας το τι συνέβαινε και συμβαίνει εδώ και καιρό με την εύνοια την οποία εισπράττει ο πράσινος «συνεταίρος» (προφανώς να είναι όρος της συμπόρευσης). Πολύ πρόσφατα ο κύριος Ευαγγέλου στην Τρίπολη επιβεβαιώνει πολλά πράγματα που συμβαίνουν, αλλά μονίμως επικαλύπτονται από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ της χώρας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.