Ο Ντογιάκος ζήτησε τους φακέλους με τα δυστυχήματα στον ΟΣΕ της τελευταίας 15ετίας

Metrosport Team13 Μαρτίου 2023

Τους φακέλους που αφορούν όλα τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν την τελευταία δεκαπενταετία σε όλο το δίκτυο ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, από τον σημερινό διοικητή του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο κ. Ντογιάκος αναφέρεται πως ο ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, που έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε όσον αφορά στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Στόχος της εντολής του κ. Ντογιάκου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να ελεγχθεί, αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι πραγματικές, ή ενδεχομένως εκτός από εκείνους που πιθανά διώχθηκαν ποινικά ή καταδικάστηκαν, υπήρχαν και άλλοι, τους οποίους οι έρευνες δεν «ακούμπησαν». Υπενθυμίζεται, ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μελετά ήδη τη δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Aδενδρο Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε το 2017 με 3 νεκρούς.
Τότε παραπέμφθηκε σε δίκη ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος ο οποίος κι αυτός στη συνέχεια απαλλάχτηκε των κατηγοριών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.