Εκρέμ Ιμάμογλου: Ποιος είναι ο μεγάλος νικητής της εκλογική μάχης στην Κωνσταντινούπολης

Metrosport Team01 Απριλίου 2024

«Σάρωσε» για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην εκλογική μάχη για τον δήμο Κωνσταντινούπολης, που αποτέλεσε το προπύργιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Μιλώντας στους υποστηρικτές του, μετά τη μεγάλη του νίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης έσπευσε να χαιρετίσει τη στιγμή, κάνοντας λόγο για «την αυγή μιας νέας εποχής». 

«Κάνουμε το πρώτο βήμα προς μια Τουρκία όπου η δημοκρατία, η ελευθερία, η ισότητα, ο ορθολογισμός, η επιστήμη, η αγάπη και η αλληλεγγύη ανθίζουν.

Με αυτές τις εκλογές, βγάλαμε τη δημοκρατία από μέσα μας», δήλωσε με νόημα.

Ποιος είναι, όμως, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, που επικράτησε με πάνω από 11 μονάδες απέναντι στον εκλεκτό του κυβερνώντος ΑΚΡ;

Ο Ιμάμογλου κατέβηκε στον πολιτικό στίβο το 2009 και μερικά χρόνια αργότερα, το 2014, ανέλαβε το πρώτο του αξίωμα ως δήμαρχος του Μπεϊλικντουζού, ενώ το 2019 «κατέλαβε» το προπύργιο του προέδρου Ερντογάν, την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου του 2019, ο Ιμάμογλου όχι μόνο νίκησε τον συνυποψήφιό του Γιλντιρίμ, αλλά επικράτησε με πολύ μεγάλη διαφορά, λαμβάνοντας το 54,03% των ψήφων έναντι 45,09% του Γιλντιρίμ. 

Άλλωστε, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ενώ ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έχασε τουλάχιστον 230.000 ψήφους, συγκριτικά με την εκλογική αναμέτρηση του Μαρτίου, ο Ιμάμογλου κέρδισε περίπου 630.000, αυξάνοντας το ποσοστό του κατά 5,2%.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.