Εκόνγκ: «Έχουμε το πλεονέκτημα στην Τούμπα, βελτιωνόμαστε αισθητά»

Metrosport Team11 Αυγούστου 2023

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ METROMEDIA: ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΤΑΝΗ, ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΩΤΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΪΡΗ

Ο Ουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ παρουσιάστηκε χαμογελαστός στην μικτή ζώνη μετά το τέλος του αγώνα στο Σπλιτ. Τόνισε ότι ανυπομονεί να παίξει ξανά, μπροστά στο κοινό του ΠΑΟΚ.

Και στις αρχικές του δηλώσεις, επεσήμανε τα εξής:

«Κάθε εβδομάδα που περνάει, πιστεύω ότι πλησιάζω στα επίπεδα απόδοσης που μπορώ να παρουσιάσω μέσα στο γήπεδο για την ομάδα και για εμένα. Είμαι πλέον με την ομάδα εδώ και ένα μήνα. Είναι ένα μικρό χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί κάποιος. Ο προπονητής μου είπε ότι τα καταφέρνω και δείχνει ικανοποιημένος. Εγώ, ο Μπάμπα και κάποιοι άλλοι ήρθαμε στην ομάδα και προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Από παιχνίδι σε παιχνίδι, πιστεύω ότι βελτιωνόμαστε αισθητά και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε».

- Κρίνοντας από την εικόνα της ομάδας στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου συμφωνείς με την διαπίστωση ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να βελτιώσει την αμυντική του συμπεριφορά στα γεμίσματα που κάνει ο αντίπαλος;

«Ναι η αλήθεια είναι ότι δίνουμε κάποιο χώρο στον αντίπαλό μας, γιατί παίζουμε λίγο πιο ψηλά. Εάν παίξουμε πιο πίσω τα πράγματα ίσως αλλάξουν. Νομίζω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε σημαντικά ακόμη και όταν ο αντίπαλός μας παίζει με γεμίσματα. Αυτός είναι ο τρόπος που θέλει ο προπονητής μας να παίζουμε και αυτό πρέπει να κάνουμε.

Ο κόουτς μας λέει επίσης ότι πρέπει να ακούμε πίεση στον αντίπαλό μας, ειδικά όταν έχει την μπάλα στα πόδια».

- Το ισόπαλο αποτέλεσμα, δημιουργεί πίεση στον ΠΑΟΚ, γιατί πλέον πρέπει να πάρετε την πρόκριση έχοντας τον κόσμο στο πλευρό σας»;

«Πιστεύω ότι έχουμε ένα πλεονέκτημα, γιατί παίζουμε στο σπίτι μας. Το να παίζουμε στο σπίτι μας, είναι κάτι το φανταστικό, ανυπομονώ να συμβεί αυτό σε μία γεμάτη Τούμπα. Γνωρίζαμε όταν ερχόμασταν στο Σπλιτ πως δεν θα ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Δεν ξέρω πόσοι φίλαθλοι βρέθηκαν εδώ, αλλά σίγουρα ήταν πάρα πολλοί και τους υποστήριξαν. Περιμένουμε τους οπαδούς μας και στη Θεσσαλονίκη, στην Τούμπα για να γεμίσει το γήπεδο και να δημιουργήσουν μία δυναμική ατμόσφαιρα».

- Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο, γιατί είναι ματς ειδικής διαχείρισης το δεύτερο που ακολουθεί. Περιμένεις κάτι από τον κόσμο;

«Θέλω να βρίσκονται για ένα ακόμη παιχνίδι στο πλευρό μας. Παίξαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, δεν κερδίσαμε, αλλά παλέψαμε για την νίκη και αυτή είναι η αλήθεια. Πιστεύω ότι η ομάδα μας, από παιχνίδι σε παιχνίδι, θα βελτιώνεται συνεχώς. Θα έχει μία πρόοδο στο παιχνίδι της. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους για τα μηνύματα που μου στέλνουν στα social media. Υποστηρίζουν την ομάδα και αυτό θέλω να κάνουν σε κάθε ματς από εδώ και στο εξής, όπως μόνο αυτοί μπορούν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.