Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πανηγυρική επανεκλογή Ανδρουλάκη-Τα τελικά αποτελέσματα

Metrosport Team13 Οκτωβρίου 2024

Την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στον Νίκο Ανδρουλάκη κατέθεσαν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (13/10).

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος νικητής και στον β' γύρο της Κυριακής (13/10), έχοντας νικήσει κατά κράτος τον αντίπαλό του, Χάρη Δούκα.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε το 59,92% με 125.820 ψήφους έναντι 40,08% του Χάρη Δούκα με 84.149 ψήφους.

Δούκας σε Ανδρουλάκη: «Πάμε όλοι μαζί»

Από νωρίς, μάλιστα, και μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων που πιστοποιούσαν τη νίκη Ανδρουλάκη, ο Χάρης Δούκας έσπευσε να τηλεφωνήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και να τον συγχαρεί για την επικράτησή του.

«Προχωράμε όλοι μαζί», φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να του είπε.

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη, θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους μόλις ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα.

Που κυμάνθηκε η συμμετοχή

Ο β' γύρος των εσωκομματικών εκλογών κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με την προσέλευση να είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με τον α' γύρο.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ, πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν 214.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι πήγαν 89.223 λιγότεροι σε σχέση με τον α' γύρο, κάτι που σημαίνει αποχή στο 29,4%.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.