Εκλογές ΕΟΚ: Λιόλιος απέναντι σε Φασούλα-Ποιος έχει το προβάδισμα για την προεδρία

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2024

Σημαντική η σημερινή ημέρα για την ΕΟΚ, καθώς μετά τη γενική συνέλευση που θα αρχίσει στις 12:00, τα σωματεία θα κληθούν να εκλέξουν το νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο Παναγιώτης Φασούλας είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για την προεδρία, ενώ οι Τάσος Δελημπαλταδάκης, Μπάνε Πρέλεβιτς και Τάκης Τσαγκρώνης είναι υποψήφιοι ως ανεξάρτητοι για το ΔΣ και όχι για την προεδρία. Ο Λιόλιος διεκδικεί την επανεκλογή του και θεωρείται το φαβορί, ενώ ο Φασούλας, οποίος ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές, ευελπιστεί στην ανατροπή της τελευταίας στιγμής.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και όχι δια ζώσης. Κάθε σωματείο, που έχει το δικαίωμα της ψήφου, θα συμμετάσχει σε τέσσερις ψηφοφορίες. Η πρώτη θα είναι για την εκλογή προέδρου, η δεύτερη για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου (με δικαίωμα για 12 σταυρούς), η τρίτη για την εξελεγκτική επιτροπή (έξι υποψήφιοι, εκλέγονται οι τρεις) και η τέταρτη για τον εκπρόσωπο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (υποψήφιοι οι δύο για την προεδρία).

Στο ΔΣ θα εκλεγούν 16 ή 17 μέλη, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αν ο ηττημένος θα λάβει το μίνιμουμ 25% για να μπει στο συμβούλιο. Βάσει νομοθεσίας, τα πέντε ή έξι μέλη του ΔΣ θα πρέπει να είναι γυναίκες, ακόμη κι αν έχουν πάρει λιγότερες ψήφους. 

Το νέο συμβούλιο θα συμπληρωθεί από τους τρεις εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ (Γαλατσόπουλος, Λεπενιώτης, Ντίνος), τον πρόεδρο του ΣΕΠΚ (Παναγιώτης Γιαννάκης) και τον αντίστοιχο του ΠΣΑΚΚ (Λίνος Χρυσικόπουλος).

Τέλος, τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το απόγευμα, ενώ η εκλεγείσα διοίκηση θα έχει τετραετή θητεία, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2028.

Δείτε εδώ την πλήρη λίστα των υποψηφίων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.