Εκλογές 2023: Τα αποτελέσματα στο 100% του δείγματος

Metrosport Team25 Ιουνίου 2023

Τα τελικά αποτελέσματα στο 100% του exit poll ανακοινώθηκαν πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής (25/6), δείχνοντας ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με αυτοδυναμία.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη λαμβάνει ποσοστό από 39% έως 42% και εξασφαλίζει αυτοδυναμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το exit poll που ανακοινώθηκε δίνει ποσοστά από 16,3% το χαμηλότερο έως 19,3% το υψηλότερο, επίδοση χαμηλότερη από αυτή των εκλογών του Μαίου.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται στο exit poll των δημοσκοπικών εταιρειών να συγκεντρώνει ποσοστά από 10,2% έως 13,2% και το ΚΚΕ από 6,5% έως 8,5%. 

Εντός Βουλής εμφανίζονται σύμφωνα με το exit poll και οι Σπαρτιάτες που καταγράφονται σε ποσοστό από 3,6% έως 5,6% αλλά και η Ελληνική Λύση με το ίδιο εύρος ποσοστών. 

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορεί να εμφανίζεται στην ενσωμάτωση του αποτελέσματος εκτός Βουλής, όμως η εκτίμηση είναι πως θα βρεθούν εντός. Εκτός μένει ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜέΡΑ25.

protothema.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.