Έκλεισε κύκλο έξι αγώνων ο ΠΑΟΚ και ξέρει, πλέον, τι πρέπει να βελτιώσει

Κώστας Πετρωτός14 Νοεμβρίου 2023

Τον πέτυχε τον στόχο του ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό. Κι ας μην έπαιξε καλό ποδόσφαιρο παρά μόνο κατά διαστήματα. Για την ακρίβεια, ο ΠΑΟΚ ήταν καλός από την μέση και μπροστά και μέτριος στα μετόπισθεν. Ίσως ήταν και αναμενόμενο αυτό από την στιγμή που για πρώτη φορά αγωνιζόταν αυτή η τετράδα, με Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη και Ράφα Σοάρες. Δεν είναι εύκολο να βρεις καλή χημεία όταν παίζεις μία στο τόσο, αλλά από την στιγμή που ο Λουτσέσκου έχει επιλέξει να ακολουθήσει την λογική του ροτέσιον, τότε κάποια στιγμή θα βρεθούν οι παίκτες.

Για να είμαστε και δίκαιοι με τους παίκτες που αγωνίστηκαν, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μεσοαμυντικά προβλήματα φέτος και δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευχή του Λουτσέσκου φεύγοντας από την συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε σε ποιο κομμάτι θέλει να βελτιωθεί η ομάδα του μετά την επιστροφή από την διακοπή ελέω εθνικών ομάδων: «να δεχόμαστε λιγότερα γκολ».

Τι κρατά ο ΠΑΟΚ από το προχθεσινό ματς, πέρα από το εντυπωσιακό από στατιστικής πλευράς, «18 σερί νίκες» που έχει πλέον ο Δικέφαλος με αντίπαλο τον Παναιτωλικό; Πάνω από όλα την καλή απόδοση του Σαμάτα. Το γκολ που σημείωσε ήταν το πρώτο υψηλής κλάσης και πρέπει να το κρατήσουμε ως προίκα για την συνέχεια, με δεδομένο ότι είναι το δεύτερο σερί. Δεν ήταν μόνο το γκολ που πέτυχε, συνολικά ήταν ένα πολύ καλό ματς του Τανζανού φορ σε όλα τα στοιχεία που ζητά ο Λουτσέσκου από τους παίκτες που παίζουν στην κορυφή της επίθεσης και είναι πολλά. Μακάρι αυτό να του δώσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την συνέχεια, αν και η δική μου πάγια θέση είναι ότι οι επιθετικοί κρίνονται από το αν μπορούν να καλύπτουν την κακή επιθετικά βραδιά της ομάδας τους και από την απόδοση που έχουν σε κρίσιμα ματς και ντέρμπι.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ πάει στην διακοπή γνωρίζοντας που πρέπει να δουλέψει για να εμφανιστεί ακόμη καλύτερος από το ματς με τον Πανσερραϊκό και έπειτα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.