Εκκενώνεται προληπτικά το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης - Αναφορές για έναν νεκρό στη Λευκίμμη

Metrosport Team21 Αυγούστου 2023

Ανεξέλεγκτη μοιάζει η κατάσταση με τη φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης, στον Έβρο.

Οι τεράστιες φλόγες καίνε την «καρδιά» του πάρκου, τον στενό πυρήνα όπου είναι και οι φωλιές των σπάνιων αρπακτικών πουλιών στον Έβρο. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της ιστοσελίδα Evros-News είναι απόκοσμες. Οι καπνοί έχουν σκεπάσει ακόμα και τον ήλιο και μοιάζει σαν να έχει νυχτώσει από το απόγευμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το τοπικό Μέσο, φαίνεται πως το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει πέσει στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, που δοκιμάζεται για τρίτη ημέρα πολύ σκληρά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η περιοχή της Γκίμπρενας, ένας μοναδικός βιότοπος, να υφίσταται τεράστιες ζημιές.

Έβρος: Αναφορές για απανθρακωμένο άνδρα στην περιοχή της Λευκίμμης

Παράλληλα, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, υπάρχουν αναφορές ότι βρέθηκε απανθρακωμένος άνδρας στην περιοχή της Λευκίμμης από όπου πέρασε η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Evros-Νews εικάζεται ότι πρόκειται για κάποιον μετανάστη που κινούταν στην περιοχή, μαζί με δεκάδες άλλους. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο γεγονός ενημερώθηκε και η Αστυνομία .

Στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά οι κάτοικοι εντόπισαν και ακινητοποίησαν 17 μετανάστες και στη συνέχεια η Αστυνομία βρήκε άλλους 14 και τους συνέλαβε όλους. Ακολούθησαν κι άλλες συλλήψεις, με τον αριθμό τους να φτάνει τους 35.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έχουν καεί στις περιοχές όπου μαίνονται οι φωτιές και άλλοι άνθρωποι, οι οι οποίοι πιθανό να εγκλωβίστηκαν στην περιοχή όπου ξέσπασε και επεκτάθηκε το πύρινο μέτωπο.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στη Δαδιά Έβρου:

Πολλαπλά μέτωπα κατακαίνε τη χώρα

Λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός περιέγραψε με λεπτομέρειες τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα.

Όπως είπε, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 63 δασικές πυρκαγιές «σε ακραίες συνθήκες, λόγω των θυελλωδών ανέμων. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για τη διαχείριση των μετώπων που μαίνονται ταυτόχρονα».

Ο κ. Αρτοποιός σημείωσε ότι τα μέτωπα της Αλεξανδρούπολης δίνουν τιτάνια μάχη 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων και 59 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις πραγματοποίησαν 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Στις εστίες της Αλεξανδρούπολης συνέδραμαν η ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες του στρατού και των ΟΤΑ.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Αρτοποιός είπε ότι για προληπτικούς λόγους, και για να μην κινδυνεύσει ασθενής ή μέλος του προσωπικού, δόθηκε εντολή για εκκένωση του νοσηλευτικού ιδρύματος Αλεξανδρούπολης. Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας είχε ήδη θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών.

Συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά στο χωριό Άβαντας

Η φωτιά συνεχίζει με μανία το καταστροφικό της έργο στο χωριό Άβαντας της Αλεξανδρούπολης, καθώς οι ισχυροί άνεμοι και το σκοτάδι που έπεσε έχουν κάνει πολύ δύσκολες τις προσπάθειες να περιοριστεί το μέτωπο.

Οι κάτοικοι του χωριού βλέπουν τις πύρινες γλώσσες να μπαίνουν στην κοινότητα και να απειλεί τα σπίτια τους. Ενδεικτικό είναι το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook και ήδη κάνει τον γύρο διαδικτύου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.